Kurjategija abistamine võib uurijale tingimisi karistuse tuua

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Pohlak.
Robert Pohlak. Foto: Lõuna prefektuur.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Margus Gross nõudis täna Tartu maakohtus endisele politseiuurijale Viivika Kuusele (52) kohtueelse menetluse andmete ebaseadusliku avaldamise ja valeütluse andmise eest ühe aasta ja kuue kuu pikkust vangistust.

Süüdistuse järgi avaldas politseiuurija Kuusk mitmel korral oma tuttavale kurjategijale kriminaalasjade kohtueelse uurimise andmeid, ERR-i uudisteportaali andmetel on infot saanud isik allilmategelane Robert Pohlak (47). Süüdistuse järgi andis Kuusk Pohlakule infot ühe mehe kohta, kellelt Pohlak koos kaaslastega pressis välja raha.

Prokurör märkis, et Kuusk tuleks süüdi tunnistada ka temale ametitegevuses teatavaks saanud teise inimese eraelu ja äritegevust puudutava teabe avaldamises ning mõista selle eest rahaline karistus 2860 euro ulatuses.

Kuuse kaitsja leidis, et esitatud süüdistus kõigis kolmes kuriteos tõendamata ja ta tuleb kogu süüdistuse ulatuses õigeks mõista, kohus langetab kriminaalasjas otsuse 11. juunil.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles