EALL valis aasta ajakirjanikku

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olev Kuuse kogus on talletatud ka olulisemad uuendused ja muutused Eesti ajakirjanduses.
Olev Kuuse kogus on talletatud ka olulisemad uuendused ja muutused Eesti ajakirjanduses. Foto: Toomas Huik

Peatoimetajatest ja meediaekspertidest koosnev žürii valis täna õhtul Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) ajakirjanduspreemiate konkursi raames 2008. aasta parima ajakirjaniku. Aasta ajakirjaniku nimi tehakse teatavaks 6. märtsil.


Aasta ajakirjaniku nominendid on Eesti Päevalehe ajakirjanik Kadri Ibrus, kes on üks väheseid järjepidevalt sotsiaalvaldkonna teemadel kirjutavaid ajakirjanikke Eestis ja kelle artiklite teemadering ulatus eelmisel aastal perevägivallast narkovõõrutuseni, hättasattunud inimeste lugudest riigi tasandil toimuvate muudatusteni; Eesti Päevalehe ajakirjanik Rein Sikk, kelle mullu alustatud ja läbi aasta veetud SMS laenude sari oli suunanäitajaks Eesti meedias ja silmade avajaks ühiskonnas, tuues kaasa seadusemuudatusi, õiguskaitseorganite juurdlusi ning vallandades seminaride ja võlanõustajate koolitamise laine ning Eesti Ekspressi ajakirjanik Sulev Vedler, kelle eelmise aasta teravapilgulised, analüüsivad ja nauditavas vormis kirjutised paljastasid euro kommertskurssi kasutavate pankade tegutsemist, Eesti riigireservi miljardite ohtusattumist välismaal ning tavaliste eestlaste elu majanduskriisi tingimustes, teatas EALL.

Aasta ajakirjanik 2008 preemia antakse kirjutavale ajakirjanikule tema viimase aasta väljapaistva töö eest. Preemia suurus on 70 000 krooni (neto), sellele lisandub kullatud sulg. Sel aastal kandideeris aasta ajakirjanikuks kaheksa inimest.

Nominentide esitajateks olid ajalehetoimetused. Iga toimetus sai tänavu esitada mitu nominenti kas oma toimetusest või mõnest teisest toimetusest.

Nominente hindas žürii, kuhu kuulusid Eesti Päevalehe peatoimetaja Lea Larin, Postimehe peatoimetaja Merit Kopli, Sakala peatoimetaja Eve Rohtla, Eesti Ekspressi
peatoimetaja Priit Hõbemägi, Õhtulehe peatoimetaja Väino Koorberg, Maalehe peatoimetaja Sulev Valner, Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, BNSi peatoimetaja Ainar Ruussaar, Pärnu Postimehe peatoimetaja Hannes Kuusma, Lääne Elu peatoimetaja Tarmo Õuemaa ning meediaekspert ja Tartu Ülikooli õppejõud Tiit Hennoste.

EALL valis aasta ajakirjanikku teist korda. Aasta ajakirjanik 2008 avalikustatakse 6. märtsil Tallinnas Õpetajate Majas toimuval pressipeol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles