Politseikoer leidis varastatud teleri

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei teenistuses olev saksa lambakoer Grozny Alaska.
Politsei teenistuses olev saksa lambakoer Grozny Alaska. Foto: Politsei

Politseikoer leidis reede õhtul Harjumaal Suurupis üles varastatud teleri, mille varas oli põgenedes maha jätnud.


Reede õhtul kella 20 ajal sai Põhja prefektuur väljakutse Suurupi külla, kus ühte majja oli sisse murtud ja sealt varastatud teler, teatas Põhja prefektuur.

Kohale läks künoloogiateenistuse politseipatrull koos saksa lambakoeraga Grozny Alaskaga. Teenistuskoer võttis jälje ja üsna kiiresti leidis teleri mõnekümne meetri kaugusel olevast kraavist, kuhu varas oli selle põgenedes jätnud.

«Kuigi omaniku jaoks teleri tagasisaamine on kahtlemata hea uudis, ei ole politsei jaoks see haruldane juhtum, kui meie teenistuskoerad jälje võtavad ja varastatud või röövitud asju üles leiavad,» rääkis Põhja prefektuuri künoloogiateenistuse juht juhtivkonstaabel Oleg Potaptšuk.

Tema sõnul pidas paar nädalat tagasi patrull koera abiga kinni varga, kes üritas ühest Tallinna poest üsna suure summa eest kaupa varastada.

Koer võttis jälje, mis viis lähedal asuvasse hoovi, kus kahtlusalune üritas end sõiduauto haagise all peita. «Isik peeti kinni ja toimetati politseiosakonda,» selgitas juhtivkonstaabel.

Põhja prefektuuri künoloogiateenistus on hiljuti saanud viieaastaseks ning teenistuses on praegu 16 koera. Saksa lambakoer Grozny Alaska on tunnistatud sellel aastal parimaks patrullkoeraks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles