Kohus saatis Järveti süüasja prokuratuuri tagasi

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alice Järvet
Alice Järvet Foto: Liis Treimann / Postimees

Harju maakohus saatis tänasel eelistungil Põhja prefektuuri analüüsi- ja planeerimisbüroo ekskomissari Alice Järveti süüasja politseiandmebaasist «Kairi» andmete lekitamise süüdistuses prokuratuurile tagasi, vahendab ERR Uudised.

Kohus leidis toetudes riigikohtu lahendile, et Järveti (37) kriminaalasja süüdistusakt ei vasta kriminaalmenetluse seadustiku nõuetele ning see tuleb seetõttu Põhja ringkonnaprokuratuurile tagastada.

«Prokurör koostab uue süüdistuse lähtudes riigikohtu lahendist,» ütles ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põder.

Aprilli alguses tühistas riigikohus Järveti süüdimõistmise täies ulatuses nii Tallinna ringkonnakohtus kui Harju maakohtus ning saatis tema süüasja maakohtule uueks arutamiseks uues kohtukoosseisus.

«Olukorras, kus süüdistusaktis ega kohtuotsustes pole konkretiseeritud, missugust seadusest tulenevat kohustust Järvet karistusseadustiku mõttes rikkus, siis on tema süüditunnistamisel eiratud tema kaitseõigust ning see on oluline kriminaalmenetlusõiguse rikkumine,» märkis riigikohus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles