Oligarhi esindaja: me pole Eestist hiigellaenu taotlenud

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Multimiljardär Dmitri Rõbolovlev (45) sai põhilise osa oma varandusest 2010. aastal osaluse müügist väetisefirmas Uralkali.
Multimiljardär Dmitri Rõbolovlev (45) sai põhilise osa oma varandusest 2010. aastal osaluse müügist väetisefirmas Uralkali. Foto: AFP/SCANPIX

Vene multimiljonäri Dmitri Rõbolovlevi lähikondsed kinnitavad, et korrumpeerunud kaitsepolitseinik Indrek Põdra väide nagu otsinuks ärimees Eestist aastaid tagasi hiigellaenu, ei vasta vähimaski osas tõele.

«Info, nagu oleks Dmitri Rõbolovlev otsinud Eesti finantsasutustest võimalusi ärilaenu saamiseks, on tervenisti väär ja igasuguse aluseta. Kinnitame, et härra Rõbolovlev pole kunagi pöördunud laenu saamiseks Eesti pankade poole,» teatas Rõbolovlevi pressiesindaja Sergei Tšernitsõn Postimehele.

16. mai Postimees kirjutas korruptsioonikuritegudes süüdimõistetud kaitsepolitseinik Indrek Põdra eeluurimisel antud ütlustest, kus viimane rääkis Venemaal poliitilisse ebasoosingusse sattunud suurärimehe soovist leida Eestist tootmise laiendamiseks 1,25 miljardit krooni laenu.

Tehingut olevat vahendanud Swedbanki palgal olnud mitteresidentide esindajad, kellele emapank olevat ära öelnud, kuid kes sellest hoolimata finantsskeemi teoks tegid ja selle eest 30 miljonit USA dollarit vaheltkasu said.

Swedbank Eesti juht Priit Perens sõnul pole antud finantstehingu rahastamiseks nende poole kunagi pöördutud. Seda nii otseselt kui kaudselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles