Altosaar: KGB risk ei kao seni, kuni organisatsioon tegutseb

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aimar Altosaar.
Aimar Altosaar. Foto: Peeter Langovits

Endise KGB likvideerimiskomisjoni esimehe Aimar Altosaare hinnangul ei kao KGBga seotud risk seni, kuni organisatsioon tegutseb.

Teisipäeval esitleti riigikogu KGB tegevuse lõpetamisega seotud uurimiskomisjonide nõuniku Harri Mägi koostatud raamatut «ENSV KGB tegevuse lõpetamine», Aimar Altosaare sõnul võiks raamatuga tutvuda kõik, keda huvitavad Eesti lähiajalooga seotud faktid, teemad, KGB tegevus ja see, kuidas toimis Nõukogude Liidu repressiivsüsteem, vahendas ERR Uudised.

Altosaar rääkis Vikerraadio saates «Uudis+», et väga palju KGBga seotud arhiivimaterjale on jäänud Eestile kättesaamatuks ning suure tõenäosusega on kõik dokumendid ja toimikud, mis võiksid Eesti avalikkusele huvi pakkuda, Venemaal.

Vastates küsimusele, kas KGB risk Eestis kaob siis, kui sureb viimane ENSV ajal elanud ja töötanud täiskasvanud inimene, ütles Altosaar, et loodetavasti varem, kuid tõenäoliselt hiljem. «Ma tahaks, et varem - tahaks ikkagi ka Venemaale inimväärset tulevikku demokraatliku valitsusega, aga karta on, et veel hiljem, sest see meid ei päästa, kui meie põlvkond manalateele läheb, sest KGB ju tegutseb edasi, see on paraku elus organisatsioon, vajab kogu aeg n-ö. toitu, tulemusi, tegutseb edasi, Eestis ju on paljastatud suhteliselt noori inimesi, kes on ilmselt teinud koostööd KGB järglase struktuuridega,» rääkis Altosaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles