Prokurör nõudis Tõstamaa sotsiaaltöötajatele tingimisi karistusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärnu maakohtus täna jätkunud protsessil kelmuses süüdistatava Tõstamaa valla sotsiaaltöötaja ja tema alluva üle nõudis prokurör kohtualustele tingimisi karistusi.

Prokuröri hinnangul on valla sotsiaaltöötaja Enda süü grupiviisilises kelmuses, dokumendi võltsimises ja ametialases võltsimises tõendatud ning naist tuleks karistada kolmeaastase tingimisi vangistusega kolmeaastase katseajaga.

Vallavolikogu sotsiaalkomisjoni liikmele Reedale nõudis prokurör grupiviisilise kelmuse, dokumendi võltsimise ja võltsitud dokumendi kasutamise eest samuti kolmeaastast tingimisi vangistust, kuid kaheaastase katseajaga.

Kohtualuste kaitsjate hinnangul tuleks süüdistatavad õigeks mõista. Pärnu maakohus langetab otsuse 19. märtsil.

Süüdistuse järgi seisnes kelmus selles, et naised sõlmisid omavahel vallavalitsuse esindaja ja hooldamisele võtjana 1999. aasta oktoobrist 2005. aasta novembrini perekonnas hooldamise lepinguid kümne alaealise kohta. Samal ajal teadsid nad, et lapsed ei asu tegelikult kasuperre elama.

Sõlmitud lepingud esitati Pärnu pensioniametile, tekitades sellega ametis väära ettekujutuse, et lapsed elavad kasuperes ning hooldamisele võtja on õigustatud saama mitmesuguseid peretoetusi. Selle tulemusena lõpetas amet lastevanematele raha maksmise ning kandis kasuperele üle toetusi kokku 197.100 krooni, seisab süüdistuses.

Sotsiaalhoolekandeseaduse järgi tehakse seesugused otsused asjaosalisele isikule teatavaks talle arusaadaval viisil. Eeluurimisel leidis prokuratuuri hinnangul aga kinnitust, et lastevanemaid ega lapsi ei teavitatud perekonnas hooldamise lepingute sõlmimisest. Samuti ei olnud ükski lastest kasuperes kunagi elanud, kuigi perekonnas hooldamise teenus seda eeldab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles