Sepp: tõendeid Tanieli seoste kohta Põdra skeemiga ei ole leitud

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Taniel 2000. aastal
Meelis Taniel 2000. aastal Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Juhtiv riigiprokurör Heili Sepp ütles, et ei ole leitud mingeid tõendeid politsei- ja piirivalveameti endise sisekontrollijuhi Meelis Tanieli seotuse kohta endise kaitsepolitseiniku Indrek Põdra altkäemaksuskeemiga.

Riigiprokuratuur lõpetas menetluse Tanieli suhtes, keda kahtlustati ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumises. Tanieli kohustati tasuma riigituludesse 1700 eurot, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Ilmnes, et tõendid on konkreetselt kahe episoodi kohta: üks neist seisnes selles, et ta kontrollis politseiandmebaasisit infot kahe isiku sugulussuhte kohta ja edastas siis selle Indrek Põdrale. Seda tegi ta selleks, et Põder soovis tööd pakkuda ühele isikule ja selleks oli see oluline, ja teisel puhul edastas ta Indrek Põdra palvel ühe kirja kolmandale isikule, mis sisaldas mõningal määral mõne üksiku isiku eraelu puudutavaid andmeid, näiteks nende kodakondsust või nende suhtes teostatavaid väärteomenetlusi,» rääkis Heili Sepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles