Bonnieri preemia sai Tarmo Vahter Eesti Ekspressist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Vahter
Tarmo Vahter Foto: Eesti Ekspress.

Meediakontsern Bonnier ja ajaleht Äripäev andsid eile üle 2008. aasta uuriva ajakirjanduse auhinna ehk Bonnieri preemia Eesti Ekspressi ajakirjanikule Tarmo Vahterile.

Tarmo Vahter pälvis auhinna Eesti Ekspressis mullu 7. veebruaril ilmunud looga «Heiki Kranich üürib maadevahetajalt luksuskorterit» ja 30. oktoobril ilmunud looga «Maadevahetuse pöörasid parseldamiseks reformierakondlased».

Auhinna andis eilsel vastuvõtul Tarmo Vahterile üle Bonnieri esindaja Hans Jacob Bonnier.

Teised uuriva ajakirjanduse nominendid olid Koit Brinkmann Äripäevas 26. septembril 2008 ilmunud looga «Keskerakonna rahastaja peideti sihtasutuse abil» ja 8. oktoobril ilmunud looga «Sõõrumaa raha käänuline teekond Keskerakonnani» ning Vallo Toomet Eesti Päevalehes mullu 15. aprillil ilmunud looga «Ragn-Sells ja Cleanaway - kartellikokkulepe Tallinnas».

Žürii valis võitja ja nominendid välja 20 võistlustöö hulgast veebruari alguses. Žürii hinnangul oli Bonnieri preemiale esitatud võistlustööde tase tänavu väga kõrge ning tugevaid töid oli esitatud paljudest väljaannetest.

Žüriisse kuulusid Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, Eesti Ekspressi peatoimetaja Priit Hõbemägi, Eesti Päevalehe peatoimetaja Lea Larin, Postimehe peatoimetaja Merit Kopli, Maalehe peatoimetaja Sulev Valner, Õhtulehe peatoimetaja Väino Koorberg ning EALL juhatuse liige Toomas Leito.

Meediakontsern Bonnier ja ajaleht Äripäev andsid uuriva ajakirjanduse auhinda välja tänavu 14. korda. Auhinna suurus on 40 000 Rootsi krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles