Kelmuskahtlustuse saanud Tammeoks lahkub IRList

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Euroopa Liidu toetusraha kasutamist puudutavas kriminaalasjas soodustuskelmuse kahtlustuse saanud Anti Tammeoks lahkub Isamaa ja Res Publica Liidust (IRL).

Tammeoks ütles Postimehele, et esitas täna avalduse erakonnast lahkumiseks.

Eile kutsus majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts Tammeotsa tagasi Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) nõukogust, kuhu ta eelmise aasta septembrist kuulus.

Peale aastatel 2004-2005 riigikokku kuulunud ja praegu Pakendiringluse tootmis- ja logistikajuhina töötava Tammeoksa sai keskkriminaalpolitsei algatatud kriminaalasjas kahtlustuse ka ekspoliitik Mario Sootna ja veel kaheksa ettevõtjat.

Prokuratuuri teatel oli kelmuseskeemi peamine organiseerija Tammeoks, kes sai kahtlustuse soodustuskelmusele kihutamises ja kaasaaitamises. Kelmuse täideviimises kahtlustatakse OÜ Nelitäht juhatusse kuuluvat Sootnat, kes varem on olnud nii Rahvaliidu aseesimees kui 2004. aasta lõpust lühikest aega ka Mustamäe linnaosa vanem. Ülejäänud kaheksa kahtlustatavat on ettevõtjad, kes aitasid kohtueelse uurimise andmetel oma firmadega kaasa kelmuse teostamisele.

Kahtlustuse järgi taotles OÜ Nelitäht 2010. aastal EASilt ja Keskkonnainvesteeringute Keskuselt (KIK) toetust jäätmete ümbertöötlemise seadmete ostmiseks ja esitas seejuures valeandmeid seadmete maksumuse kohta, et saada suuremat toetust. Toetussumma on protsentuaalses sõltuvuses projekti ehk seadmete kogumaksumusest: EASi puhul on toetuse määr 40 ja KIKi puhul 50 protsenti.

EAS kiitis 6,95 miljoni krooni suuruse kogumahuga projekti heaks ja maksis eelmisel aastal OÜle Nelitäht välja 2,78 miljoni krooni suuruse toetuse. KIKile esitatud projekti kogumaht on 15,02 miljonit krooni ja küsitud toetuse osa 7,51 miljonit krooni, kuid taotlus on jätkuvalt menetluses ja selle projekti osas ei ole väljamakseid tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles