Energiasäästlike teatribusside ostmiseks kulub 1,8 miljonit

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala teatri hoone
Ugala teatri hoone Foto: Elmo Riig / Sakala

Kultuuriministeeriumi hankekomisjon tunnistas energiasäästlike teatribusside soetamiseks välja kuulutatud riigihankel edukaks ühispakkujate Keil M.A. OÜ ja MAN Truck & Bus AG pakkumuse, mille maksumus on 1 805 640 eurot.

See oli ühtlasi ainus pakkumus, mis teatritele energiasäästlike busside soetamiseks välja kuulutatud riigihankele laekus.

Uued energiasäästlikud teatribussid vahetavad välja Ugala teatri, Draamateatri, teatri Vanemuine, Endla ning Rakvere teatri ligi 20 aasta vanused bussid.

Bussid lähevad teatritruppide kasutusse, et korraldada külalisetenduste andmist üle Eesti.

Samuti on uute bussidega plaanis hakata pakkuma maakohtades elavatele inimestele võimalust etenduste külastamiseks linnades, asendades nõnda autoliiklust. Idee ellurakendumisel pole grupiviisiliste külastuste korral vaja transpordi pärast eraldi muretseda ning seda saab hakata tellima koos teatripiletiga.

Raha energiasäästlike busside ostmiseks tuleb riigi kasutamata saastekvoodi müügist Jaapani suurkorporatsioonile Marubeni Corporation.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles