Kohtunik Kunmani õigeksmõistmine jäi jõusse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunik Leo Kunman ja Janek Kunman mõisteti kelmusesüüdistuses õigeks.
Kohtunik Leo Kunman ja Janek Kunman mõisteti kelmusesüüdistuses õigeks. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Riigikohus ei võtnud menetlusse riigiprokuröri kassatsioonkaebust kohtunik Leo Kunmani kriminaalasjas, seega jäi jõusse ringkonnakohtu otsus tema õigeksmõistmises.

Riigiprokurör Inna Ombler taotles riigikohtult arutamist Janek Kunmani (37) ja Leo Kunmani (61) kriminaalasjas, milles mehed mõisteti ringkonnakohtus õigeks neile esitatud kelmusesüüdistuses süüteokoosseisu puudumise tõttu. Samuti mõistis kohus tõendamatuse tõttu Leo Kunmani õigeks kindlustuskelmuse katse süüdistuses.

Samuti ei võtnud riigikohus menetlusse Janek Kunmani kaitsja vandeadvokaat Alar Urmi kassatsioonkaebust, seega jäi jõusse mehe süüdimõistmine kelmuskatses.

Tartu maakohus kvalifitseeris süüdistuse Janek Kunmani süüks arvatud kaasaaitamise kindlustuskelmuse katsele ümber kelmusekatseks ning tunnistas ta selles süüdi, mõistes talle rahalise karistuse 320 eurot.

Ringkonnakohus jättis 14. märtsil Tartu maakohtu sellesisulise varasema otsuse muutmata.

Riiklik süüdistus heitis Leo ja Janek Kunmanile ette, et kuigi kindlustusselts hüvitas Leo Kunmanile kõik tema sõiduki taastamiseks tehtavate remonttööde kulud, siis tegelikkuses väljamakstud summa ulatuses töid ei teostatud ja süüdistatavad said alusetult varalist kasu.

Ringkonnakohus aga leidis, et kriminaalasjas ei ole kogutud ühtegi tõendit, mis kinnitaksid, et Leo Kunman või Janek Kunman oleks esitanud kindlusseltsile pärast 29. juunil 2009 toimunud avariid esimese kindlustusjuhtumi esinemise või sõidukil tekkinud vigastuste kohta tegelikkusele mittevastavaid väiteid. Kindlustusselts maksis Leo Kunmanile kindlustushüvitise välja seaduslikel alustel ning Leo Kunmanil oli seaduslik õigus nimetatud hüvitise saamiseks.

Kohtunik tööle tagasi

Harju maakohtu kohtuniku Leo Kunmani ametikohustuste täitmine kohtunikuna peatati kuni tema suhtes kriminaalmenetluses tehtava lõpplahendi jõustumiseni.

Harju Maakohtu pressinõunik Kristina Ots kinnitas, et kuna kohtunik Kunmani suhtes on õigeksmõistev otsus jõustunud, on ka lõppenud tema ametivolituste peatumine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles