Tammeoks: kriminaalasja taga võivad paista prügifirma kõrvad

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EAS
EAS Foto: EAS

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) endine nõukogu liige Anti Tammeoks ütles, et pole keskkriminaalpolitsei poolt talle süüks pandavaid pettusi korda saatnud ja kahtlustab süüdistuse taga prügifirma vaenu.

«Nelitähele ja mulle esitatud süüdistus puudutab väidet, et Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele ja Keskkonnainvesteeringute keskusele on esitatud toetuse saamiseks valeandmeid. Mina olen kindel, et pettusi korda saadetud ei ole ja loodan algavas menetluses oma süütust tõestada,» sõnas Tammeoks.

Keskne süüdistus väidab, et EASi abiga on soetatud tehas, mis toodab Saksa TÜV sertifikaadiga kummimatte kogu Baltikumile, oleks pidanud maksma ligi 250 000 eurot. Nelitäht soetas kõnealuse tehase ligi 440 000 euroga.

«Laiemalt vaadates näib mulle, et tegemist on järjekordse episoodiga prügisõjas. Ragn-Sells on mind korduvalt varem avalikkuses aluseta süüdistanud. Omamata küll kindlaid andmeid, eeldan, et ka antud kaasuse taga on nemad, sest sarnase seljataguse susserdamisega on Ragn-Sells ka varem silma paistnud,» ütles Tammeoks.

Tammeoks lubas, et teeb õiguskaitseorganitega igakülgset koostööd, selgitamaks välja erinevate seadmete ja tehaste tegelikke maksumusi.

Keskkriminaalpolitsei algatatud Euroopa Liidu toetusraha kasutamist puudutavas kriminaalasjas said soodustuskelmuse kahtlustuse kunagine riigikogu liige, seni Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) nõukokku kuulunud Anti Tammeoks ning ekspoliitikust ettevõtja Mario Sootna.

Kahtlustuse järgi oli kelmuseskeemi peamine organiseerija Isamaa ja Res Publica Liitu kuulunud, kuid täna lahkumisavalduse esitanud Tammeoks, kes sai kahtlustuse soodustuskelmusele kihutamises ja kaasaaitamises.

Neljapäevani kuulus ta ka EASi nõukokku, kuid kahtlustus puudutab tema tegevust enne nõukogu liikmeks saamist, teatas Põhja ringkonnaprokuratuur. Aastatel 2004-2005 oli Tammeoks riigikogu liige.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles