Eesti suursaadik Indias andis üle volikirja

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India üks sümboleid, Taj Mahali pühamu.
India üks sümboleid, Taj Mahali pühamu. Foto: Wikipedia.org

Täna andis Eesti suursaadik India Vabariigis Merike Kokajev India presidendile Pratibha Devisingh Patile üle oma volikirja.

Suursaadik Merike Kokajev resideerib Eestis, vahendas välisministeeriumi pressiesindaja.

Volikirja üleandmisele järgnenud vestluses rääkisid president ning suursaadik Eesti ja India vahelistest headest suhetest. Suursaadik Kokajev andis India presidendile edasi Eesti Vabariigi presidendi Toomas Hendrik Ilvese tervitused ning küllakutse Eestisse.

Suursaadik ja president leidsid, et Eesti ja India majandus- ja kaubandussuhetes on veel palju kasutamata potentsiaali.

«Tuleks süvendada teaduskoostööd ja leida ka võimalusi ärikontaktide elavdamiseks,» sõnas suursaadik Merike Kokajev. Ta lisas, et kahepoolsete suhete arengus on olnud oluline roll ka Eesti aukonsulitel Indias.

Veel oli kõne all võimalused turismi arendamiseks.

«India on eestlaste jaoks atraktiivne ning huvipakkuv reisisiht,» lausus suursaadik.

Merike Kokajev on sündinud 1956. aastal Tartus ning lõpetanud Leningradi Riikliku Ülikooli prantsuse keele ja kirjanduse erialal.

Alates 1991. aastast on Kokajev välisministeeriumi teenistuses. Suursaadik Kokajev on töötanud protokolli osakonnas, suursaatkonnas Brüsselis, Eesti alalises esindused Genfis ning alalises esinduses ÜROs. Aastatel  2005-2007 oli Kokajev ÜRO Põlisrahvaste Püsifoorumi liige.

Kokajev räägib inglise, vene ja prantsuse keelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles