Aeg loodab, et Parbuse uurimine jõuab kevadel lõpule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsepolitseiameti peadirektor Raivo Aeg.
Kaitsepolitseiameti peadirektor Raivo Aeg. Foto: Mihkel Maripuu

Kaitsepolitsei peadirektor Raivo Aeg kinnitas Kuku raadios kõneldes, et kapo tegevus pole suunatud Keskerakonna vastu, ja avaldas lootust, et Ivo Parbuse kriminaalasja uurimine jõuab lõpule kevadel.

«Kui 2007 aasta suvest pandi kaitsepolitseile Vabariigi Valitsuse poolt ülesandeks tegeleda korruptsiooni uurimisega kuues suuremas omavalitsuses, siis me hakkasime loomulikult seda ülesannet täitma,» selgitas Aeg Kuku raadio saates «Nädala tegija».

Asjaolu, et viies neist on praegu võimul Keskerakond, loob kaitsepolitsei juhi arust vildaka pildi, nagu tegeleks kapo Keskerakonnaga. «Me ei tegele Keskerakonnaga, vaid korruptsiooni uurimisega kuues Eesti suuremas omavalitsuses,» kinnitas Aeg.

Aegi sõnul jagati menetluskoormus politsei ja kaitsepolitsei vahel just selliselt, et kuus suuremat omavalitsust läks kaitsepolitsei alluvusse, ülejäänutega tegeleb politsei.

Aeg ütles Elmar Sepa ja Ivo Parbuse pistisekahtlustust kommenteerides, et tegemist on aeganõudvade ja pikaajaliste menetlustega, kuna korruptsioon on selgelt latentne peitkuritegevus. «Korruptsioonis ei ole ju esmapilgul vaadates kannatanuid, mõlemad osalejad on võitjad,» selgitas Aeg. «Kannatanu pool jääb sellises kuriteos hämaramaks - kannatanu on üldsus, maksumaksja, aus konkurents.»

Kaitsepolitsei peadirektor avaldas lootust, et uurimine jõuab juba kevadel lõpule ning seejärel on prokuratuuri ülesanne süüdistusakt kohtusse saata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles