Tallinn ei lühenda lasteaedade tööaegu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed
Lasteaed Foto: Corbis / SCANPIX.

Tallinn ei kavatse lasteaedade lahtiolekuaegu lühendada ega lasteaiaõpetajaid koondada.


Selle asemel linn hoopis tõstab lasteaiaõpetajate palku nelja protsendi võrra ning seega on täna levima hakanud jutud lasteaedade säästurežiimile minekust eksitavad, teatas Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen Raepressi vahendusel.

«Fakt on see, et lasteaedade lahtiolekuaegu ei lühendata, õpetajaid ei koondata ja lasteaiaõpetajate palk tõuseb neli protsenti,» toonitas Jäppinen.

Ta lisas, et hoolimata raskest seisust, millesse riik on omavalitsused pannud, leidis linn ikkagi võimaluse tõsta Tallinna lasteaiapedagoogide palku nelja protsendi võrra ning sellesisuline eelnõu võetakse eeloleval neljapäeval linnavolikogus vastu.

«Aga ka alusharidus on osa terviklikust majanduskeskkonnast ja kui kõikides valdkondades tuleb terve mõistuse kohaselt jätkuva majanduslanguse tingimustes asuda mõtlema kokkuhoiu peale, tuleb siin mõelda ja tegutseda solidaarselt,» hoiatas abilinnapea.Koos lastevanemate poolt makstavate tasudega on haridusametil Tallinna lasteaedade jaoks tänavu 766 573 000 krooni ja see raha ei vähene, ütles Tallinna haridusameti info peaspetsialist Leini Jürisaar Postimees.ee'le. Ta täpsustas, et nimetatud summa eis sisalda 47,7 miljonit krooni, mida riik 2009. aastaks planeeris, kuid suure tõenäosusega siiski ei eralda ja mis on lasteaedade eelarves täna puudu.

Jürisaar kinnitas ka seda, et seoses raske majandusolukorraga võtavad näiteks mõned töötuks jäänud lapsevanemad oma lapsed lasteaiast ära, kuid selle tõttu ei hakka linn lasteaedu sulgema ega sealseid töötajaid koondama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles