Soome politseinikke kahtlustatakse Eesti prostituudi kasutamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsepõlve süütud ja muretud mängud?
Lapsepõlve süütud ja muretud mängud? Foto: Caro / Scanpix.

Soomes lasub kahel poliseinikul kahtlustus Eestist pärit prostituudi teenuste kasutamises.


«Ta meenutab üht minu klienti,» ütles naine agentuuri STT teatel ühe äratundmiseks rivistatud meeste seas olnu kohta. Teist samas rivis seisnud politseinikku naine ära ei tundnud ning prokurör Antti Simola sõnul võib mees kahtlustusest pääseda.

Politseinikel lasub kahtlustus seksi ostmises kupeldamise ohvrilt, mehed on süüd eitanud.

2006. aastal jõustunud seaduse kohaselt on seksi ostmine inimkaubanduse või kupeldamise ohvrilt Soomes kuritegu, nagu ka pelk seksi ostmise kavatsus.

Soomes suurt tähelepanu pälvinud lugu haakub mullusügisese kohtuotsusega, kui Helsingi kohus mõistis kaks 21-aastast eestlast süüdi noore eestlanna kupeldamises ja määras mõlemale kümnekuulise tingimisi vangistuse.

Soome prokurör kaebas kohtuotsuse edasi teise astme kohtusse, nõudes noormeestele karistust ka inimkaubanduse eest.

Ta nõudis juba esimese astme kohtus noormeestele karistust inimkaubanduse eest, kuid kohus mõistis nad selles episoodis õigeks. Noormehed väitsid esimese astme kohtus, et nad leppisid noore naisega juba Eestis kokku, et viimane hakkab Soomes tööle prostituudina.

Esimese astme kohtu otsuse järgi viisid mehed neiu Helsingisse lõbutüdrukuks mullu suvel ning reklaamisid tema seksiteenust internetis. Eestlaste lõbuäri kestis umbes kolm nädalat, kuni politsei selle lõpetas.

Soomes on seni kohus langetanud vaid ühe kohtuotsuse inimkaubanduse süüdistuses soome-eesti jõugule, kes kupeldas kolme nädala vältel üht Eestist pärit puudega naist. Jõuk teenis sel ajal kokku 9000 eurot ehk üle 140.000 krooni, millest lõbunaine ise ei saanud sentigi.

Kohus määras siis jõugu liikmetele kupeldamise ja inimkaubanduse eest kahe- kuni viieaastased vangistused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles