Ignar Fjuk: kollektiivset süütunnet ei tohi soosida

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Arhitekt ja endine riigikogu liige Ignar Fjuk leiab vastupidiselt president Toomas Hendrik Ilvesele, et olukorras, kuhu Eesti on sattunud, tuleb küsida ka seda, kes selle eest vastutab, ega tohi kultiveerida kollektiivset süütunnet.


Ignar Fjuk ütles ETV saates «Vabariigi kodanikud», et poliitilist süsteemi saab muuta ainult demokraatlike vahenditega ja ainult seestpoolt, nagu kunagi muudeti ka eelmist süsteemi, vahendab ERR Uudised.

«Seda ei saa muuta jõuga ega mingil muul viisil, aga see algab tegelikult jälle poliitilise süsteemi reeglistiku muutmisest, mida nad (tegevpoliitikud - toim) saavad ainult ise muuta,» rääkis Fjuk, lisades, et eelneva eeldus on väga tugev avalikkuse surve.

«Seal peab olema ka süüdistamist, seal peab olema hukkamõistu,» ütles Fjuk, märkides, et rahvas peab teadma täpselt, kes vastutab, miks ei vastuta ja kuidas edasi minna. «Anonüümset kollektiivset süütunnet ei tohi kultiveerida.»

Ühiskonnateadlase Iivi Masso sõnul on suur vahe asjalikul kriitilisel arutelul ja populistlikul süüdistamisel ning sellel vahel ei tohi lasta kaduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles