Ukrainlased uurisid Eesti ja Euroopa lõimumist

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1350 m² suurune Ukraina lipp oranži revolutsiooni 3. aastapäeval Kiievis, 2007. aasta 22. novembril.
1350 m² suurune Ukraina lipp oranži revolutsiooni 3. aastapäeval Kiievis, 2007. aasta 22. novembril. Foto: Reuters / Scanpix

Avatud Eesti Fondi kutsel väisasid sel nädalal Eestit ajakirjanikud ja kodanikuühenduste esindajad Ukraina edelaküljel asuvast Vinnitsa oblastist, kes tutvusid siin Eesti Euroopa Liiduga liitumise kogemusega.


Ettevõtmise eesmärgiks on tutvustada raadio- ja telesaadetes Ukraina avalikkusele Eesti üleminekuaja õppetunde ja saavutusi, samuti aidata kaasa ukrainlaste paremale informeeritusele Euroopa integratsioonist, teatas Avatud Eesti Fond.

Ukrainast saabunud külalised tutvusid meediakanalite Euroopa Liidu teemade kommunikatsiooniga ning õppisid tundma Eesti hariduse, inimõiguste ja mittetulundussektori valdkonnas tehtud reforme.

Tutvumisvisiidi käigus külastati Eesti Rahvusringhäälingu venekeelsete saadete toimetust, ajalehte Postimees, Eksami- ja Kvalifikatsioonikeskust ning TTÜ Inimõiguste Keskust.

«Osalejate tagasiside kinnitab, et ukrainlastele oli külaskäik väga oluline ja vajalik,» ütles Avatud Eesti Fondi juhataja Mall Hellam, kelle sõnul aitas kohtumine Eesti kolleegidega Ukraina ajakirjanikel ja Vinnitsa kohaliku elu liidritel saada teavet sellest, milliseid muudatusi tuleb Euroopa integratsiooniks ühiskonnas läbi viia.

Avatud Eesti Fondi projekti raames valmistavad Ukraina ajakirjanikud Eesti kolleegidega koostöös ette kaheksa telesaadet, milles tõmmatakse paralleele Eestis toimunud reformide ja Ukrainas praegu toimuvate ümberkorralduste vahel.

Edela-Ukrainas asuvas Vinnitsa oblastis elab üle 1,5 miljoni inimese ehk veidi rohkem kui Eestis on elanikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles