Taliban tappis 18 afgaani ja kolm NATO sõdurit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani politseinikud ja tsiviilisikud tänase suitsiidirünnaku järel Khosti haigla surnukuuris.
Afganistani politseinikud ja tsiviilisikud tänase suitsiidirünnaku järel Khosti haigla surnukuuris. Foto: SCANPIX

Talibani enesetapuründaja õhkis end täna Khosti linnas Afgaani ja NATO vägede ühispatrulli juures, tappes 21 inimest, nende seas kolm NATO sõdurit ja nende tõlgi.

Plahvatus riigi rahutus idaosas Pakistani piiri lähedal, kus Taliban ja teised islamistlikud rühmitused võõrvägede vastu lahinguid peavad, vigastas veel 37 inimest, vahendas AFP.

USA saatkond Kabulis kinnitas, et tänases plahvatuses hukkus kolm NATO sõdurit ja nende afgaanist tõlk.

Talibani esindaja ütles AFP-le, et suitsiidirünnakus sai tegelikult surma 10 Ameerika sõdurit, nende seas tõlk, ja neli afgaani politseinikku. Samas on rühmitusel kombeks oma teadetes liialdada ning tsiviilohvreid nad ei maininud.

Tegemist on teise suurema rünnakuga Khostis NATO liitlasvägede vastu sel kuul. 1. juunil õhkis enesetapuründaja USA sõjaväebaasi juures veoauto, sellele järgnenud kokkupõrgetes tapeti kuni 15 inimest, USA meedia teatel sai umbes 100 USA sõdurit vigastusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles