Pirita jõe äärde paigaldati uued varikatused ja istepingid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued varjualused ja pingid Pirita jõe ääres.
Uued varjualused ja pingid Pirita jõe ääres. Foto: Peeter Langovits

Lasnamäe linnaosavalitsus lasi Pirita jõe ürgoru maastikukaitsealale Iru silla lähedusse paigaldada uued varikatused ja istepingid, kuna vandaalid olid endised rajatised umbes aasta tagasi lihtsalt maha saaginud.

Lasnamäe linnaosavalitsuse linnamajanduse osakonna juhataja Vello Karu sõnul oli keegi ilmselt tahtnud oma uut mootorsaagi proovida ning nii kadusidki umbes aasta eest Pirita jõe kaldalt pingid ja varikatused. Nüüd leidis linnaosavalitus ligi 5000 eurot ning lasi inimeste hulgas suure poolehoiu võitnud pingid ja varikatused taastata. Praegu on pikniku pidamise kohti kaks, kuid järgmisel aastal loodetakse üks samasugune rajatis veel paigaldada.

«See on tõeliselt ilus puhkepaik, kus suvel käib palju rahvast sünnipäeva pidamas või niisama grillimas,» ütles Karu. «Järgmisel aastal loodame aga tõesti ühe varjualuse ja sinna juurde kuuluvad pingid paika panna, sobiv paik on selleks täiesti olemas.»

Peale varikatuste olid vandaalid maha saaginud ka mõned palkidest istepingid kergliiklustee ääres. Karu sõnul tahetakse paar uut pinki paika panna, kuid seegi töö lükkub ilmselt järgmisesse aastasse.

Ta lisas, et kuna tegemist on Pirita jõe ürgoru maastikukaitsealaga, siis ei tohi sinna suvalisi pinke ja laudu paigaldada. Keskkonnaministeeriumi nõudmisel tohib kasutada ainult palke või muud täispuitmaterjali.

«Seal käib tõesti palju inimesi, tullakse juba hommikul ja pannakse kohad kinni, sest hiljem ei tasu enam vabu kohti olla,» ütles Karu. Ta lisas, et inimesed on ka selles mõttes muutunud, et koristavad enda järel prahi ära ning viivad autoparklas olevatesse prügikastidesse. Aru on saadud, et puhtas keskkonnas on mõnus pidu pidada.

«Tavaliselt peetakse pidu ikka laupäeviti ja pühapäeviti ning esmaspäeva hommikul tühjendame prügikastid jälle ära,» mainis Karu. «Vanasti oli küll nii, et kõik kohad olid prahti täis, aga nüüd nii enam ei tehta.»

Samas Iru silla läheduses olid vandaalid veelgi tegutsenud ning aasta algul mingil ajal kergliiklustee ääres olevad torupiirded paarisaja meetri ulatuses minema viinud ning ilmselt metalli kokkuostjatele maha müünud. Karu sõnul on Lasnamäe linnaosavalitsusel rahaliste võimaluste ilmnemisel kavas piirded taastada. Kuna tee langus Pirita jõe poole on päris järsk ja seal sõidab palju jalgrattureid ning rulluisutajaid, ka lapsi, siis on piirded siiski vajalikud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles