Iga nädal tabab Soome lahel mõnda laeva tehniline rike

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallink laevad reisisadamas.
Tallink laevad reisisadamas. Foto: Toomas Huik

Nagu juhtus reedel Tallinki reisilaevaga Superstar, tabab Soome lahel iga nädal mõnda laeva tehniline rike ning aluse juhitavus hetkeks kaob, kirjutab Helsingin Sanomat.


Soome lahe merevalve andmetel tabavad masinarikked enamasti kaubalaevu ning harva kaasneb tehnilise rikkega ohuolukord. «Ohtlik on siis, kui masinarike leiab aset kitsal laevateel või manöövri ajal. Avamerel on siiski üsna tavaline, et kui midagi juhtub, peatutakse laevatee kõrval, et riket parandada,» ütles kaptenleitnant Aki Salomaa Soome lahe merevalvest.

Soome lahel liigub iga päev 300 alust. Merevalve abi paluvad laevad vaid äärmise häda korral, näiteks karile sõites.

Reede hommikul seiskus kella 8.45 ajal Tallinnast Helsingisse teel olnud Tallinki reisilaeva Superstar mootor ning alus püsis laevateel varugeneraatori abil.
Laevas oli umbes 400 reisijat, kelle jaoks see olukord ei kujutanud mingit ohtu. Soome merevalvealus Tursas oli Superstari lähedal, olles valmis vajadusel appi minema.

Mootori seiskumine oli tingitud veast jahutusvedeliku torustikus. Rike kõrvaldati kell 10.30 ja laev jõudis Helsingi sadamasse kahetunnise hilinemisega kell 11.30. Järgmine reis Tallinna jäi hiljaks paar tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles