Jaanipäeval on politseipatrulle väljas tavapärasest kaks korda rohkem

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseipatrull.
Politseipatrull. Foto: Priit Simson

Politsei kavatseb kõik jaaniperioodil tabatud roolijoodikud saata ilma pikema jututa arestimajja ning sellele ei tasu loota, et sinna kõik purjutajad ära ei mahu. Seejuures on väljas kaks korda rohkem patrulle kui tavaliselt.

Politsei teatas täna, et kavatseb kõigile jaaniperioodil vähemalt 0,5 promillise joobega sõidukijuhtidele taotleda kohtult aresti.

«Arestimaja kohtadega probleemi ei teki,» kinnitas politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Helin Vaher. «Loodame, et kaine mõistus võidab ja keegi politseile-kohtutele tööd ei anna ning tabatud joobes juhtide arv jääb eelmisele aastale alla.»

Möödunud aasta jaanipidustuste ajal tabati roolist keskmiselt 70 alkoholi tarvitamise tunnustega sõidukijuhti päevas, joobes juhi süül toimus kahe päeva jooksul 13 liiklusõnnetust, milles sai viga 8 inimest.

Vaher kinnitas, et politsei on vajadusel valmis suurel arvul roolijoodikutele kohti leidma – ruumipuudusele ei tasu kellelgi loota. Eesti arestimajades on hetkel ligi 200 vaba kohta.

Ta lisas, et kui tavapäraselt on ööpäevas väljas keskmiselt 100 patrulli, siis jaanipäeval on see arv tippaegadel, st päevasel ja õhtusel ajal kahekordne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles