Tallinna parkimistrahvide hulk on kasvanud mitmekordseks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonia pst 1. Piltmõistatus: leia pildilt parkimist keelav märk.
Estonia pst 1. Piltmõistatus: leia pildilt parkimist keelav märk. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinnas kirjutati paljudes kohtades esimese nelja kuuga välja sama palju parkimistrahve, kui terve eelmise aasta jooksul.


Täpsustame, et jutt käib munitsipaalpolitsei poolt tehtud trahvidest liiklusseaduse rikkumise eest. Sellisele trahvile lisaks võib hooletu sõidukijuht kesklinna tasulisel parkimisalal saada veel teise trahvi parkimistasu maksmata jätmise eest.

Kohad, kus tehakse kõige rohkem parkimistrahve, on käesoleval aastal samad, mis mullugi, selgub abilinnapea Kalle Klandorfi vastusest linnavolinik Urmas Mardi arupärimisele. Mardi esitas aasta alguses samasuguse arupärimise möödunud aasta kohta ning tänavu mais soovis teada, millised on vastavad näitajad tänavu esimese nelja kuu kohta.

Selgub, et kohad, mis parkimistrahvidega kõige rohkem linnakassat täidavad, on jäänud samaks. Hüppeliselt on kasvanud ainult trahvide arv ja nende kogusumma. Nii näiteks tehti Rävala pst 12 möödunud aastal 537 parkimistrahvi kokku 10740 euro eest. Tänavu 1. jaanuarit 30. aprillini on Rävala puiesteel tehtud 894 trahvi 17 880 euro eest.

Estonia pst 1 tehti mullu 570 trahvi kokku 11 400 euro eest. Tänavu nelja kuuga on seal välja kirjutatud 419 trahvi 8380 euro eest.

Mupo esindaja sõnul tekivad Rävala puiesteel parkimisega probleemid siis, kui Solarise keskuses toimub mõni suurem üritus. Siis pargitakse täis ka Rävala puiestee vasakpoolne sõidurada Solarise kõrval. Oma sõidukit sinna jättes paneb autojuht toime lausa kolm rikkumist. Esiteks on vasakul peatumist ja parkimist keelav märk, parkimiskohad on tee parempoolses servas. Teiseks keelab liiklusseadus parkimise eraldusribapoolsel sõiduteeäärel. Ning kolmandaks on seal parkimine keelatud sellepärast, et tegemist on kohaga, kus ainult vasak- või tagasipööret võimaldava sõiduraja kõrval on üks sõidurada.

Väga trahviohtlikud kohad on endist viisi ka Estonia pst 11, G. Otsa ning Lembitu tänav. Estonia pst 11 on Reaalkooli vasta olev tänavajupp Eesti Panga hoone nurga juures, kus autojuhtidel olevat raskusi parkimist reguleerivate liikluskorraldusvahendite mõistmisega. Estonia pst 1 aga on Lemoni kaubamaja esine, kus vanasti oli parkimine lubatud. Praegu on seal küll parkimist keelav märk, kuid see jääb puuokste varju, nii et paljud sõidukijuhid seda lihtsalt ei näe.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles