Sõnajalgade kopter maandus Ammende villas

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõnajalad kasutavad transpordiks helikopterit.
Sõnajalad kasutavad transpordiks helikopterit. Foto: Tairo Lutter

Hoolimata Ammende villa aias kasvavatest kõrgetest põlispuudest ja lennuplatsi väiksusest, suutsid möödunud nädalal Pärnusse ärireisile saabunud Sõnajalad oma Robinsoni tüüpi helikopteri edukalt maandada ja hiljem ka õhku tõusta, kirjutab Õhtuleht.

«Ma olen 35 minutiga Tallinnast Pärnus ja 45 minutiga Pärnust Saaremaal,» põhjendas Andres Sõnajalg, miks ta ei tulnud Pärnusse mõne teise sõiduriistaga.

Lennuameti seisukohalt on Ammende villa aed helikopteri maandumiskohana igati aktsepteeritav.

«Kopteritel on lubatud maanduda veele või maa-alale, kui on maavaldaja nõusolek. Õhusõiduki kapten peab enne maandumist veenduma, et see ei põhjustaks ohtu maapinnal olevale varale, inimestele ega õhusõidukis viibijatele,» ütles ameti lennutegevuse osakonna juhataja Jaanus Ojamets.

Tänane Meie Maa kirjutab, et Sõnajalad on oma kopteriga hiljuti maandunud ka Virtsu sadamas, et säästa oma kaasasid jaanipäeva eel Virtsus tundidepikkusest laevalepääsu ootamisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles