Tallinna Ülikooliga liitumine viis Pedagoogilisest Seminarist lapsehoidja ja hooldustöötaja õppekavad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Pedagoogilise Seminari tudengid.
Tallinna Pedagoogilise Seminari tudengid. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Ülikooliga liitunud Tallinna Pedagoogiline Seminar ei võta alates sellest suvest õpilasi lapsehoidja ja hooldustöötaja õppekavadele, kuna need olid kutseõppe tasemel, kuid seadus ei luba ülikoolide allasutustes sel tasemel õpet anda.

«Seoses Tallinna Pedagoogilise Seminari ühinemisega Tallinna Ülikooliga ei toimu käesoleval aastal vastuvõttu kutseõppe õppekavadele (lapsehoidja, hooldustöötaja), kuivõrd ülikooliseaduse järgi ülikoolis ja selle allasutustes kutseõppe tasemel õpet ei toimu,» selgitas Tallinna Pedagoogilise Seminari õppeprorektor Merle Rihm.

Lapsehoidjaks ja hooldustöötajaks saab edaspidi õppida Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis

Kutseõppe üleviimisel säilivad riigi poolt rahastatavad õppekohad samas mahus ning kõikidel täna Tallinna Pedagoogilises Seminaris kutseõppe õppekavadel õppivatel õpilastel on võimalus jätkata oma õpinguid Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis. 2012/13. õppeaasta vastuvõtt tänastele Tallinna Pedagoogilise Seminari kutseõppe õppekavadele toimub juba Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli ning vastuvõtt neile õppekavadele on alanud.

«Koostöös Tallinna Pedagoogilise Seminariga on haridus- ja teadusministeerium alustanud Tallinna Pedagoogilise Seminari kutseõppe õppekavade üleviimist Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli. Tervishoiu Kõrgkool on teinud ka varasemalt koostööd Pedagoogilise Seminariga ning neil koolitatakse ka juba täna kutseõppe õppekavade alusel, sealhulgas hooldustöötaja õppekaval,» rääkis haridus- ja teadusministeeriumi kõrgharduse osakonna peaekspert Kersti Kõiv.

Muus osas pole seminari riiklik koolitustellimus muutunud, ning jääb ka sel aastal viimaste aastate tasemele.

«See on viimastel aastatel olnud 175 tasuta õppekohta, sellest 45 noorsootöö erialal, 70 kohta koolieelse lasteasutuse õpetaja ja 60 kohta sotsiaaltöö erialal. Ligikaudu samapalju või natuke enamgi plaanime võtta tasulisse õppesse,» rääkis Rihma.

Ta ennustas varasemale kogemusele tuginedessuurimat konkurssi koolieelse lasteasutuse õpetaja erialale.

Uusi erialasid ei avata, küll aga on uus loovjuhi kõrvaleriala noorsootöö erialal ja koolieelse lasteasutuse õppekava teisel õppeaastal spetsialiseerumise võimalus kõrvalerialale haridustehnoloog lasteaias.

«Alustame vastuvõttu lisaks eestikeelsetele õppekavadele ka venekeelsetele õppekavadele ja rahvusvahelises noorsootöös toimub vastuvõtt ka ingliskeelsesse õppesse,» lisas õppeprorektor.

Paberkandjal võetakse Tallinna Pedagoogilises Seminaris dokumente vastu vastuvõtukomisjonis 25. juunist 29. juunini ja 23. juulist 27. juulini tööpäevadel kella 9.00 kuni 16.00. Sisseastumisavalduste esitamine elektrooniliselt läbi Sisseastumise Infosüsteemi (SAIS) toimub 25. juunist 27. juulini. Dokumentidevastuvõtt lõpetatakse kell 16.00. Kutsesobivusvestluste toimumise ajad on 6.augustist 10. augustini 2012. Vastuvõetute nimekiri on nähtav  SAIS-is  14. augustil 2012 kell 14.00. Õppimaasumise kinnitamise viimane kuupäev  SAIS-is on 21. augustil 2012.

Tallinna Pedagoogilise Seminari kutseõppe üleviimine, õppekorraldus ja sellega seotud asjaajamise üleandmine Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolile toimub hiljemalt 24. augustiks 2012.

Vabariigi Valituse korraldus Tallinna Pedagoogilise Seminari ühinemise kohta Tallinna Ülikooliga on valitsuse 28. juuni istungi päevakorras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles