Töötus toob raamatukokku

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatukogu
Raamatukogu Foto: SCANPIX

Mullusega võrreldes käivad haapsallased rohkem raamatukogus ja laenavad koju rohkem raamatuid, lugejaist suur osa on töötud.

«Lugejaid tuleb juurde, nad käivad tihedamini ja loevad ühe inimese kohta rohkem raamatuid kui aasta tagasi jaanuaris,» märkis Läänemaa keskraamatukogu juhataja Ilme Sepp, kes kartis esialgu, et Haapsalu keskelt nurgatagusesse raamatukogu külastajate arv hoopis väheneb, kirjutas Lääne Elu.

Külastatavuse kasv algas 2008. aasta juulis, mil laenutuste arv juuniga võrreldes lakke hüppas, 12. veebruari seisuga on Haapsalu raamatukogus tuhat kojulaenajat rohkem kui mullu samal ajal, külastuste arv on mullu veebruari 1581–lt kasvanud 2924–le.

«Kui mullu toodi raamat tagasi kolme nädala pärast, mis on tähtaeg, siis nüüd loetakse ruttu ja tullakse uut saama,» ütles Sepp. 

«Osa ütleb, et nüüd on aega lugeda, osa jälle, et tuleb pigem raamatukokku, kui istub kodus ja mõlgutab musti mõtteid,» rääkis Sepp sellest, et raamatukokku ei tulda rohkem sellepärast, et ei jõutaks raamatuid osta — suurema lugejaskonna tekitavad töötud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles