Osa rahvaloendajate mobiiltelefonidest müüakse enampakkumisel

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaloendajate telefonid jagatakse laiali
Rahvaloendajate telefonid jagatakse laiali Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Rahvaloendajate käsutuses olnud mobiiltelefonid lähevad suuremas jaos ministeeriumiametnikele kasutuseks, kuid mitusada pannakse ka enampakkumisel müügile.

Rahvaloendajatel ja piirkonnajuhtidel oli kokku 2332 mobiiltelefoni Samsun GT-E1081. Vastavalt rahandusministri käskkirjale jagatakse neist 1642 laiali ministeeriumide ja nende haldusala ametnikele kasutamiseks.

Siseministeeriumile antakse 717 telefoni, rahandusministeeriumile ja kaitseministeeriumile jääb kummalegi 400 aparaati, haridus- ja teadusministeerium saab 65 telefoni, justiitsministeerium 34 ja sotsiaalministeerium 26 tükki.

«Mobiiltelefonid antakse ministeeriumitele seadmete töökorrasolekut kontrollimata. Kui selgub, et mõni telefon ei tööta, siis vahetatakse see välja,» täpsustas statistikaameti pressiesindaja Kristo Mäe.

Enampakkumisele pannakse kuni 690 telefoni. «Ministeeriumide ja selle asutuste vahel jaotamata jäänud mobiiltelefonid on kavas panna enampakkumisele pärast seda, kui mittetöötavad telefonid on välja vahetatud ja sellega selgunud töötavate telefonide arv,» sõnas Mäe.

Millal enampakkumine toimub, selgub samuti siis, kui on selge, kui palju teistele riigiasutustele üle antud aparaatidest tuleb ümber vahetada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles