Eesti koeproovid saadetakse leukeemiauuringutele

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koeproovide transportimisanum TÜ Eesti Geenivaramus
Koeproovide transportimisanum TÜ Eesti Geenivaramus Foto: Margus Ansu

Valitsus andis loa viia Eestist välja koeproove kahele Euroopa teadusasutusele, mis hakkavad otsima võimalusi leukeemia ravi ja diagnostika parandamiseks.

Tartu Ülikoolile anti luba säilitada ja uurida 3000 koeproovi, mis saadetakse Sloveeniasse ja Saksamaale uuringu «Leukeemia ravi ja diagnostika farmakogeneetiline lähenemine» raames. Uuring viiakse läbi ajavahemikus 2012.-2013. aasta.

Koeproove väljastatakse uurimiseks ja säilitamiseks Sloveeniasse Ljubljana Ülikooli farmakoloogia õppetoolile ja Saksamaale dr Margarete Fischer-Boschi kliinilise farmakoloogia instituudile.

Kõik uurimistöö raames tehtavad kulud katavad Ljubljana Ülikooli farmakoloogia õppetooli professor Irena Mlinarič-Raščan ja dr Margarete Fischer-Boschi kliinilise farmakoloogia instituudi professor Matthias Schwab oma grantidest. Eestipoolsed kulud kaetakse genoomika tippkeskuse eraldistest ning Andres Metspalu grandist.

Loa kehtivus lõpeb 31. detsembril 2013. aastal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles