Tartu Tervishoiu Kõrgkooli menukaimad erialad on füsioteraapia ning õendus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Tervishoiu Kõrgkool 2010. aastal Teeviida haridusmessil.
Tartu Tervishoiu Kõrgkool 2010. aastal Teeviida haridusmessil. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis on ka sel suvel populaarseim eriala füsioteraapia, sellele järgnevad erakorralise meditsiini ja õenduse õppekavad.

«Konkurss kõrgkooli astumiseks on esmaspäevase seisuga muljetavaldav, sest tasuta kohtadele esitati ühe päeva jooksul 654 avaldust. Positiivse üllatusena oli konkurss kõrge ka erakorralise meditsiini tehniku õppekaval, mille avasime eelmisel aastal,» rääkis kooli avalike suhete juht Ruth Pihle.

Suurim konkurss rakenduskõrghariduses tõotab tulla füsioterapeudi õppekaval nagu eelmistelgi aastatel. Pihle hinnangul on põhjuseks on lõpetajate väga head võimalused tööturul, sest rakenduskõrgharidus annab suurepärased praktilised oskused, julguse ettevõtluseks ja avab tee maailma nii töötamiseks kui ka õpinguteks. Tema andmetel jätkatakse magistriõppes Tartu Ülikoolis, aga  näiteks ka Soomes ja Inglismaal. Kutseõppe õppekavadel on populaarne lapsehoidja õppekava.

Tasuta õppekohti on Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis 356 ja tasulisi 28, eelmisel õppeaastal oli tasuta kohti 342. Kohtade arv on suurenenud õe õppekaval, kuhu kool ootab tasuta õppima 130 tudengit.

«Õppekohtade arvu suurenemine 19 võrra on tingitud õdede vähesusest riigi tervishoiusüsteemis. Loodame, et sel aastal ületaks õe õppekava tasuta õppekoha konkurss eelmise aasta näitaja, mis oli 2,5 kandideerijat ühele õppekohale,» sõnas Pihle.

«Uuendustest olulisem on see, et enam ei toimu ühelgi õppekaval vastuvõtuvestlusi. Pingerida moodustub riigieksamite tulemuste ja lõputunnistuse keskmise hinde põhjal, võrdsete punktide korral arvestatakse CV-d,» märkis Pihle.

Hooldustöötaja õppekava avatakse ka sel aastal Võrus koostöös Lõuna-Eesti Haiglaga.

Tartu Tervishoiu Kõrgkooli vastuvõtu periood kestab 25. juunist 20. juulini. Paberkandjal dokumente saab esitada  tööpäeviti 9 -15:00 kõrgkooli õppehoones Nooruse 5. Sisseastumine ja õppekava valik on  kohustuslik kinnitada vahemikus 29. juulist 05 .augustini. Tulemused selguvad 6. augustiks.

Kool soovitab kandideerijatel avaldust esitades kindlasti tutvuda vastuvõtueeskirjaga ja sisseastumisinfosüsteemiga www.sais.ee , kus probleemid dokumentide esitamisel ilmuvad avaldusele. Pingerida on jälgitav isiklikul kontol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles