Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis tahetakse enim õppida ämmaemandaks, terapeudis ja õeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Tervishoiu Kõrgkool 2010. aastal Teeviida haridusmessil.
Tartu Tervishoiu Kõrgkool 2010. aastal Teeviida haridusmessil. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tuginedes eelmiste aastate kogemusele, on ilmselt ka sel aastal Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis kõige tihedam konkurents ämmaemanda, tegevusterapeudi ja õenduse õppekavadel.

«Konkursi number ei olegi meie esimene eesmärk, pigem ootame kandideerima neid, kes tahavad meil õppida. Populaarsuse põhjused on kindlasti väga erinevad ja individuaalsed, kuid määravaks on siiski asjaolu, et oleme riiklik õppeasutus, kus seni on suhteliselt paju riigieelarvelisi õppekohti ja töökoht peale lõpetamist enamasti kindel,» selgitas Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli avalike suhete juht Heli Kraft.

Ta märkis, et eelmisel aastal oli kõikidele õppekavadele korralik konkurss. Möödunud aastal sooviti kõige rohkem õppida ämmaemandaks ja tegevusterapeudiks, nendel õppekavadel oli ühele riigieelarvelisele kohale 10,5 ja 8,8 soovijat. Õenduse põhiõppes, mis on kooli staažikaim õppekava, oli konkurss viis inimest igale tasuta kohale ning suhteliselt värsket terviseedenduse eriala tahtis omandada 3,5 korda rohkem inimesi kui oli tasuta kohti.

Tervishoiu Kõrgkooli õppekohtade arvus pole aastaga olulisi muutusi toimunud. Riik tellis eelmisel aastal rakenduskõrghariduses 402 õppekohta ja sellel aastal 408.

«Erinevus eelmisest õppeaastast on selles, et käesoleval aastal ei toimu vastuvõttu hambatehniku õppekavale. Tavapäraselt plaanitud vastuvõtt sinna on taas järgmise, 2013 aasta suvel,» rääkis Kraft.

Tal oli hea meel tõdeda, et soovijaid jagub - 26.juuni keskpäevaks oli sisseastumiseks esitatud 914 avaldust (Tallinn ja Kohtla-Järve kokku), neist rakenduskõrgharidusõppesse 840 avaldust (õde 511, ämmaemand  130, farmatseut  81, tegevusteraapia 54, optometrist 45, tervisedendaja 19) ja kutseõppesse 74 avaldust.

«Panustame erinevatele õppimise võimalustele. Näiteks jätkub õdede tsükliõpe ning tegevusterapeutidele, tervisedendajatele ja ämmaemandatele riigikeele lisaõppe võimalus. Uuendusena toimub õe õppekavale vastuvõtt veel ka Narva ja Kohtla-Järve rühma, koolil on struktuuriüksus Kohtla-Järvel,» sõnas Kraft.

Avalduste elektrooniline esitamine infosüsteemis SAIS algas 01. juunil  ja kestab 05. juulini. Avalduste esitamine kohapeal ja vastuvõtu testide sooritamine Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis toimub 25. juunist 05.juulini (esmaspäeval, teisipäeval, neljapäeval ja reedel 10.00-st 16.00-ni ja kolmapäeviti 10.00-st 18.00ni) Tallinnas Kännu 67, ruum 102 ja Kohtla-Järvel Lehe 12.

16. juulil avalikustatakse riigieelarveliste kohtade pingeread sisseastumise infosüsteemis SAIS www.sais.ee. 17. augustil kell 16.00 avalikustatakse vastuvõetute nimekirjad kõrgkooli koduleheküljel www.ttk.ee ja infostendil Kännu 67, Tallinn ja Lehe 12, Kohtla-Järve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles