Tallinn on jätkuvalt laste- ja noortesõbralik linn

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UNICEFi annetuskast
UNICEFi annetuskast Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tallinn kannab ka järgnevad kolm aastat Unicef Eesti Rahvuskomitee poolt omistatud laste- ja noortesõbraliku linna tiitlit, millega tunnustatakse neid linnu, kus hoolitakse oma väikestest elanikest ja nende tulevikust.


2004. aastal ühines Eesti liikumisega «Laste- ja noortesõbralikud linnad». 2005. aastal andis Unicef Eesti Rahvuskomitee Tallinnale kolmeks aastaks laste- ja noortesõbraliku linna tiitli, vahendas Raepress.

Möödunud aasta lõpul pikendati tiitlit kolme aasta võrra, tunnustades sellega Tallinna senist tehtud tööd. Abilinnapea Kaia Jäppinen märkis, et Tallinna elanikest moodustavad enam kui veerandi lapsed ja noored, mis on meie linna kõige väärtuslikum ressurss ning mida tuleb hinnata ja nende tegevust igati toetada.

«Linn on viimastel aastatel oluliselt panustanud laste elu- ja õpikeskkonda. Olgu selleks siis uued mänguväljakud elurajoonides ja lasteaedades, uued lasteaiakohad ning remonditud koolid ja lasteaiad või lisandunud lastetoetused. Tallinn on tunnustanud nii noori kui noorsootöötajaid läbi erinevate tunnustusauhindade ja toetanud rahaliselt mitmeid erinevaid noorsooprojekte,» ütles Jäppinen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles