Botaanikaaia audiogiid jutustab lugusid ja jagab infot

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna botaanikaaed pakub uudset audiogiidi teenust, mis võimaldab külastajal omas tempos taimede vahel jalutades huvitavaid fakte ja teadmisi omandada.

Audiogiidis saab kuulata infot viiekümne taime kohta. Botaanik Urmas Laansoo sõnul on giid salvestatud lihtsas, tavakülastajale mõistetavas keeles. Teksti koostades peeti silmas, et seda oleks huvitav kuulata nii koolilapsel kui ka taimehuvilisel.

«Muuseumides kasutatakse sageli audiogiide, kuid botaanikaaedades veel vähe,» tutvustas Laansoo uut teenust.

Seda, et uus seade vähendaks botaanikaaia pärisgiidide tööd, Laansoo ei usu, sest külastajate soovid on erinevad. «Mõned tahavad ise küsida ja lisa uurida, teistele meeldib üksi uidata.»

Audiogiid on külastajatele tasuta ja lihtne kasutada. Valida saab eesti, vene, inglise ja soome keele vahel. Giidi on salvestatud info 50 erineva taime kohta, iga taime juures on punane märk numbriga, valides klahvidel see sama number kostub aparaadist paari minutiline taime tutvustus.

Spetsiifiline klahvistik ja kuuldeaparaadisisend võimaldavad ka vaegnägijatel ja -kuuljatel seadet kasutada. Botaanikaaia direktori Karmen Kähri sõnul võivad nad tulevikus audiogiidi infomahtu suurendada ning olemasoleva materjali põhjal saab tulevikus luua ka nutitelefoni rakenduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles