Zooloog: mingifarmi rajamine on kindlasti avaliku huvi vastu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika naarits ehk mink. Maailmapanga hinnangul on roiskumisvastaste kemikaalide tõttu karusnahksed riided üheks viiest maailma hullemast raskemetallide reostuse tekitajatest
Ameerika naarits ehk mink. Maailmapanga hinnangul on roiskumisvastaste kemikaalide tõttu karusnahksed riided üheks viiest maailma hullemast raskemetallide reostuse tekitajatest Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Läänemaale Noarootsi valda ameerika naaritsa ehk mingi farmi rajamine, mille vastu keskkonnaühenduste koda juba protestis, on kindlasti avaliku huyi vastu, ütles zooloog ja naaritsate uurija Tiit Maran.

«Mingifarmide pidamine on kindlasti avaliku huvi vastu ja väga tugevalt väga väikese ringkonna erahuvi huvides tehtav tegevus,» vahendab ERR Uudised zooloogi seisukohta.

Naaritsakasvandust rajada sooviv osaühing Nuckö Farm usub aga, et tegemist on väga hea projektiga ning tehnoloogiliselt uudsete ja heade lahendustega. «Ainukeseks riskiks jääbki inimfaktor ehk keskkonnakaitsjad ise, kes võivad planeerida organiseeritud rünnakut öösel, hulgakesi, tangide ja muude vahenditega,» sõnas Nuckö Farm OÜ juhatuse liige Leander Pragi ja kinnitas, et muul viisil on naaritsate loodusesse pääsemine välistatud.

Zooloog Maran sellega ei nõustunud, tuues välja, et naaritsad kahjustaksid loodusesse pääsedes väga palju linde ja levitaksid endaga kaasas käivat aleuudihaigust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles