Õpilasmaleva juht ennustab noorte tungi suvisele malevatööle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel suvel on malevlastele linnas heakorrastustöid vähem pakkuda.
Sel suvel on malevlastele linnas heakorrastustöid vähem pakkuda. Foto: Raigo Pajula

Sihtasutuse Õpilasmalev juhataja Eero Kiipli ennustab, et Tallinna noorte tung malevasse on sel suvel suurem kui varem, ilmselt saadakse aga välja pakkuda veidi vähem töökohti kui mullu.

«Endalegi üllatuseks on meil seis majandusolukorrast hoolimata üpris positiivne. Senised partnerid, kellega oleme koostööd teinud, on suuresti alles ja koostöö jätkub,» kinnitas Kiipli.

Küll aga on tema sõnul muutunud tööde profiil - sel aastal pakutakse linnas vähem haljastus- ja heakorratööd. Ka kaubanduses osalemiseks käivad alles läbirääkimised.

Senisest koostööst on täiesti ära öelnud üks teehooldusega seotud ettevõte.

«Aga põllumajandusega seoses asjad on endised, sõltumata majandusraskustest valmivad ikkagi maasikad, vaarikad. Seega linnaväliste rühmade puhul tagasilööki pole,» kirjeldas ta.

Teisalt on ka päris uusi tööandjaid, näiteks põllumajanduses rannaniitude hoolduse korraldaja.

«Läbirääkimised veel käivad, aga pead väga kinni hoidma ei pea, kuigi linnas on tõesti tööandjaid keerulisem leida.» Sellegipoolest kinnitas õpilasmaleva juht, et kindlasti saadakse selgi suvel suurele hulgale noortele malevavõimalust pakkuda.

«Õpilasmaleva eelis ongi see, et saame hooajaliselt tuua päris suure seltskonna piirkonda, kuhu muidu võib-olla pole kerge töötajaid leida. Näiteks Räpina marjakasvatajatele muidu ilmselt Tallinnast korjajad kohale sõitma ei hakka,» kirjeldas Kiipli. «Meie saame katta noorte toitlustamise-majutamise ning ka rühmajuht on tööandjale lisa-abikäsi.»

Sihtasutus Õpilasmalev on igasuviselt malevaliikumisse kaasanud umbes 1500 Tallinna noort. Kiiple hindas, et sel suvel võib malevakohtade arv pisut väheneda, kuid mitte üle 20 protsendi.

Samas prognoosis ta malevahuviliste hulga suurenemist. «Sel aastal võib tekkida suurem tung malevasse, sest oma taskuraha võimalused on ilmselt napimad,» uskus maleva juhataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles