Euroopa Kool võib saada käivitamiskuludeks 127 000 eurot

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Rahandusministeerium esitas taotluse, et eraldada valitsuse reservist haridus- ja teadusministeeriumile Tallinna Euroopa Kooli käivitamiseks 127 098 eurot.

Eelnõu seletuskirja kohaselt sisaldas IT-agentuuri asukohamaaks kandideerimise pakkumine ka ameti töötajate lastele Euroopa Kooli õppekava alusel õppimisvõimaluste loomist.

Tuleval aastal avatav Tallinna Euroopa Kool luuakse riigi asutatud sihtasutuse koolina, mis tegutseb erakooliseaduse alusel samuti nagu IT-kolledž. Agentuuri töötajate laste õppemaksu tasub Euroopa Komisjon ning õppetegevusega seotud ülejäänud kulud katab kooli pidaja.

Euroopa Koolide tegevuskulud jäävad olenevalt kooli suurusest vahemikku 10 000–15 000 eurot õpilase kohta aastas, esimestel tegevusaastatel on koolide kulud olnud mõnevõrra suuremad.

Järgmisel aastal oleks õppemaksude osakaal Tallinna Euroopa Koolis seletuskirja kohaselt umbes seitse kuni kaheksa protsenti ning üldhariduskoolidele suunatud haridustoetuse osakaal kolm kuni neli protsenti kooli eelarvest. 2015. aastal oleksid need näitajad prognooside kohaselt vastavalt 12-13 ja 9-10 protsenti eeldusel, et kaks kolmandikku 120 õpilasest maksab õppemaksu.

Õpilaste esmane vastuvõtt viiakse läbi hiljemalt 2013. aasta jaanuaris, et õpilaste arvu põhjal oleks võimalik täpsemalt planeerida õpetajate värbamise, õpperuumide ettevalmistamise, ingliskeelse õppesektsiooni kõrval ka prantsuskeelse või eestikeelse sektsiooni avamise ning õppekava kohandamise vajadust.

Tänavuses eelarves oleks valitsuse reservist taotletavast rahast 88 598 eurot ette nähtud personali- ja lähetuskuludeks, 18 500 eurot administreerimiskuludeks ning 20 000 eurot ruumide kasutuselevõtmise ja ülalpidamise kuludeks, selgub eelnõu seletuskirjast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles