Põhjaväila ehituse algus lükkub kolm aastat edasi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Russalka
Russalka Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Kuigi Tallinn pidi Põhjaväila ja Russalka juurde kavandatud mitmetasandilise ristmiku ehitust alustama käesoleva aasta lõpus, lükkub ehituse algus lahendamata maaküsimuste tõttu edasi.


See selgub kirjast, mille Tallinna linnapea Edgar Savisaar saatis majandus- ja kommunikatsiooniministrile Juhan Partsile. «Seoses asjaoluga, et Põhjaväila ehitamine lõigus Ahtri tn - Russalka ristmik on kavandatud reformimata riigimaale ja neljale kinnistule ning vara on vaja omandada ka tee äärde jäävate ehitiste ja rajatiste omanikelt, ei ole ehituse alustamine kavandatud ajal reaalne, kuna munitsipaliseerimise protsess on pooleli,» nendib Savisaar oma kirjas.

Ta lisab, et Vanasadama ja Russalka vahelisele mereäärsele alale on ette nähtud rajada merre rannapromenaadi kujundamiseks uus kaldakindlustus. See aga takerdub bürokraatiasse. Nimelt ei saa keskkonnaministeeriumi teatel läbi viia selleks vajalikku vee erikasutusloa menetlemise protsessi, sest riigil puudub merepõhja hõivamise õiguslik regulatsioon.

Seetõttu peaks Põhjaväila ja Russalka ristmiku ehitus algama 2012. aasta oktoobris ja lõppema 2015. aasta septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles