TV3 hakkab näitama olümpia tippalasid

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Leito.
Priit Leito. Foto: Mihkel Maripuu

TV3 juhatuse esimees Priit Leito ütles Postimehele, et väidetavalt on TV3 saanud õiguse valida, millist ala nad soovivad nii 2014. kui ka 2016. aasta olümpiamängudel näidata.

«Ametlikku otsust veel pole, kuid kuuldavasti oleme saanud esimese valiku õiguse,» sõnas Leito

See tähendab seda, et nii 2014. aasta Sotši taliolümpial kui ka 2016. aasta Rio de Janeiro suveolümpial saab TV3 otsustada, millist ala nad näidata soovivad ja konkurendid ehk ERR seda ala näidata ei saa.

Leito sõnul valitakse suveolümpial tõenäoliselt kergejõustik. Taliolümpial võib telepubliku jaoks kõige huvitavam olla aga murdmaasuusatamine, kuigi on raske ennustada, kas Eestil seal seekord medalilootusi tekib.

«Meid huvitas just see esimene valik ja läksime nii Lätis kui ka Leedus sama lähenemisega, sest Lätis on hästi populaarne hoki ja Leedus korvpall ning meil aga kergejõustik,» selgitas Leito.

Leito rõhutas aga, et televaatajad ei pea alade vahel kartma pidevaid reklaamipause, sest erakanalitel on erinevalt ERRist õigus reklaame näidata.

«TV6 näitab jalgpalli ja mängumomente reklaamiga ei katkestata – saame reklaami näidata, kui midagi ei toimu, sest vastasel juhul saavutaksime vaatajate pahameele,» selgitas Leito.

Leito kinnitusel pole veel kommenteerijaid valima hakatud, kuid kindlasti on üheks meeskonna koostajaks Kalev Kruus, kes on ennast selles vallas tõestanud.

«See ei tähenda küll, et ta kõiki alasid kommenteeriks,» sõnas Leito. «Kuid kui mõtleme suusatamisele, siis näiteks Jaan Martinson on suur spetsialist ja peast läbi käinud, kuid ennatlik on rääkida.»

Leito avaldas ka lootust, et olümpiamängude saamine TV3 ekraanile aitab tugevdada nende imidžit ja brändi.

Seni on spordiülekandeid vahendanud Euroopa Ringhäälingute Liit (EBU) ning üldjuhul on spordi suurürituste ülekandeõigus läinud riikide rahvusringhäälingutele. Alates 2014. aastast süsteem aga muutub.

Läinud aasta oktoobris tegid ETV, Kanal 2 ja TV 3 pakkumused spordiürituste ülekandeõigusi müüvale organisatsioonile. Pakkumised tehti piltlikult öeldes pimesi ehk ette polnud antud rahamäära ja keegi ei teadnud teiste pakkumuste mahtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles