Dressenite kriminaalasja materjalid salastatakse pooleks sajandiks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigireetmises süüdimõistetud Aleksei Dresseni ja tema abikaasa kriminaalasja materjalid salastatakse 50 aastaks, sama pikaks ajaks salastati 2009. aasta veebruaris ka riigireetur Herman Simmi süüasja materjalid.

Kaitsepolitseiameti pressiesindaja Harrys Puusepp kinnitas ERRi uudisteportaalile, et Aleksei Dresseni (43) kohtuasja materjalid salastatakse 50 aastaks.

Vastavalt riigisaladuse ja välisteabe seadusele on riigisaladuse tasemed alates madalamast - piiratud, konfidentsiaalne, salajane ja täiesti salajane.

Maksimaalne salastatus kehtestatakse 75 aastaks, kui teave võib ohtu seada jälitustegevusse kaasatud inimeste või politseiagentide elu. Samas see salastatus kustub, kui kaitstava surmast on möödunud 20 aastat, kuid mitte varem kui 50 aastat teabe salastamisest arvates.

Harju maakohus tunnistas eile 43-aastase Aleksei Dresseni süüdi riigireetmises ja asutusesisese teabe edastamises ning karistas teda 16-aastase vangistusega. Viktoria Dressenit karistati 6-aastase tingimisi vangistusega 5-aastase katseajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles