Perespordikeskuse pankrot tõi Indrek Pertelsonile süüdistuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Pertelson.
Indrek Pertelson. Foto: Toomas Huik.

Põhja ringkonnaprokuratuur esitas juunikuus ASi Haabersti Perespordikeskus endistele juhatuse liikmetele Indrek Pertelsonile (41) ja Margus Dintšenkole (32) süüdistuse.

Süüdistus esitati pankrotiavalduse esitamise kohustuse täitmata jätmises, raamatupidamise korraldamise nõuete teadvas rikkumises ja aktsionäride üldkoosoleku ettenähtud korras kokku kutsumata jätmises.

Pertelson sai süüdistuse ka ärikeelu rikkumises.

Pankrotiavalduse esitamata jätmise kuriteokoosseis kahju tekitamist otseselt ette ei näe ja seetõttu polnud võimalik tsiviilhagi esitada.

Samas on kriminaalmenetlusega tuvastatud, et ASi Haabersti Perespordikeskus puhaskahjum oli ainuüksi 2008. aasta esimesel poolaastal 15,9 miljonit krooni, mida oleks pankrotiavalduse õigeaegse esitamise korral olnud võimalik vältida.

Teiste süüdistuse paragrahvide alusel otsest varalise kahju tekitamist ei tuvastatud.

Üldmenetluse eelistung toimub Harju maakohtus 24. augustil.

BNS kirjutas 2010. aasta jaanuaris, et Tallinnas asuvat Arigato spordiklubi hallanud Haabersti Perespordikeskus sattus raskustesse 2008. aasta esimesel poolel ning sama aasta juuli alguses alustas Pärnu maakohus firma pankrotimenetlust.

Kui Haabersti Perespordikeskuse nõukogu hakkas ettevõtte majandusraskuste tagamaid uurima, selgus, et firma juhatuse esimees Indrek Pertelson oli suhtunud oma ülesannetesse väidetavalt hooletult.

Nõukogu pani spordiklubi juhatusele süüks otsuste pidevat ja süsteemset mittetäitmist, juhatuse liikme hoolsuskohustuste täitmata jätmist ning ettevõtte pankrotieelsesse seisu viimist. 2008. aasta augusti lõpus vabastaski Haabersti Perespordikeskuse nõukogu juhatuse eesotsas Pertelsoniga ametist.

Arigato spordiklubi juhtimisel äpardunud Pertelson sai koos kahe omaaegse äripartneriga kahtlustuse mitmes majanduskuriteos. Pertelsoni kui füüsilise isiku pankroti kuulutas kohus välja 2009. aasta oktoobris. 2010. aasta lõpus müüs haldur nelja miljoni krooniga Pertelsonile kuulunud kahepereelamu kinnistu Tallinnas Haaberstis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles