Homme stardib Viljandist ohutut rattasõitu propageeriv rattaretk

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratturid.
Jalgratturid. Foto: Ants Liigus

Homme stardib juba kaheteistkümnendat aastat toimuv rattaretk «Tahan sõita ohutult!», mille peamine sõnum on ohutu jalgrattaliikluse propageerimine.

Lõuna prefektuuri korrakaitsebüroo juhi Indrek Koemetsa sõnul on jalgrattaga liiklemine kui säästev ja tervislik liiklemisviis üha kasvav trend, kuid kahjuks ei näita rattaõnnetuste arv languse märki. Sel aastal on liikluses hukkunud neli jalgratturit, kaheteistkümne aasta jooksul on aga hukkunuid 166.

«Politsei toetab igati algatusi, mis juhivad tähelepanu jalgratturite ohutusele. Kõige olulisem on, et autojuhid oskaksid ratturitega arvestada, jalgratturid aga teeksid kõik endast oleneva, et end liikluses hoida,» ütles Koemets. «Eelkõige tähendab see kehtivatest reeglitest kinni pidamist, aga ka kiivri, tulede ja erksavärvilise riietuse kasutamist, et võimalikult hästi kaitstud ning nähtav olla.»

Eesti Posti, politsei- ja piirivalveameti, Falck Autoabi, Coca-Cola Hellenic ja Regio ühisele retkel osaleb sadakond ratturit.

Tänavu sõidetakse läbi ligi 200 km Viljandi-, Valga- ja Pärnumaa teid. Külastatakse kohalikke postkontoreid ja piirivalvekordoneid.

Peatuspaikades saab kontrollida ka ratta tehnilist seisukorda, parema nähtavuse ja ohutu liiklemise tagamiseks lisatakse helkureid, samuti räägitakse ohutu liiklemise põhimõtetest. Viljandis vaatavad rattaid üle noorsoopolitseinikud, kelle käest saavad ülevaatuse läbinud ka kleebise «Minu ratas on korras».

Retk algab 6. juuli ennelõunal kell 11.00 Viljandist ning selle avab Viljandi maavanem Lembit Kruuse. Heaks tavaks on saanud, et iga läbitava omavalitsuse territooriumil sõidavad retke kaasa kohaliku võimu esindajad.

Ootame kõiki huvilisi retke peatuspaikadesse, et kontrollida oma ratta ohutust ning soovi korral saavad huvilised saata kohalikes postkontorites ka retke eritempliga kirju ja postkaarte.

Ürituste toimumiskohad ja -ajad:

6. juulil 2012
Viljandi (Maavalitsuse ees parklas) 11.00 - 11.15
Mustla (Konsumi ees parklas) 13.00 - 14.00
Suislepa (kooli taga jõe ääres) 15.30 - 16.15
Riidaja (kaupluse ees) 16.40 - 17.05
Tõrva (keskväljakul poe ees) 17.50 - 18.10

7. Juuli, 2012
Mõisaküla (bussijaama parkla) 17.15 - 18.15
Kilingi-Nõmme (keskväljakul poe ees) 19.00 - 19.35

Kui ratturid ei ole nendeks kellaaegadeks veel sihtkohta jõudnud, siis Falck Autoabi mehhaanikud on kindlasti kohal, et kõigi rattaid korrastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles