Harju maavanem soovitab haldusreformiga mitte kiirustada

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maavanem Värner Lootsmann.
Harju maavanem Värner Lootsmann. Foto: Toomas Huik.

Harju maavanem Värner Lootsmann toetab regionaalminister Siim Kiisleri plaani alustada haldusreformiga, kuid on seisukohal, et seda ei saa teha kiirustades.


«Olen varemgi väljendanud ja toetan regionaalminister Siim Kiisleri seisukohta ka regionaalministri ametikoha vajalikkuses haldusreformi läbiviimiseks. Olen kindlasti selle poolt, et haldusreform peab olema põhjalik ja pikalt tulevikku vaatav ning see tuleb läbi viia tõhusalt ja kiiresti. Kuid seda ei tohi teha kiirustades,» ütles Lootsmann.

Lootsmanni sõnul võib öelda, et haldusreformi vajalikkust tunnistavad kõik, kuid konkreetsetes olukordades saavad paljudest reformi pooldajatest vastased. «Seetõttu on oluline, et reform oleks teostatud argumenteeritult ja eesmärgist lähtuvalt, omavalitsuse kaotamine ja näiteks maakonna ümbernimetamine vallaks ei saa olla eesmärk,» lausus maavanem.

Lootsmanni sõnul ei tohi omavalitsuste suuruse ja arvu muutmine olla eesmärk omaette, vaid selle vajadus peaks selguma analüüsi põhjal, arvestades konkreetseid olusid ning lähtuma eesmärgist tugevdada omavalitsusi ning nende suutlikkust ja pakutavate teenuste kvaliteeti. «Nii nagu pole põhjendatud «superpealinna» moodustamine, puuduvad ka argumendid, miks peaks 1,4 miljoni elanikuga riigis piirduma just 20 omavalitsusega,» vihjas maavanem nii Tallinna linnavalitsuse kui regionaalministri poolt algatatud reformiplaanidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles