IRL: Vilmsi sihtkapital lörtsib poliitiku mälestust

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Vilms.
Jüri Vilms. Foto: Filmiarhiiv.

Isamaa ja Res Publica Liidu Tallinna piirkonna juhatus kutsub Jüri Vilmsi Sihtkapitali asutajaid vahetama sihtkapitali nime, pidades lubamatuks lörtsida mälestust Eesti riigi ühest rajajast pistise, kuriteole kihutamise ja muude skandaalide keerises.


IRL märgib, et kahjustades Eesti iseseisvusele aluse pannud Vilmsi mainet, kahjustatakse seeläbi Eesti iseseisvust.

Erakond soovib, et Vilmsi nimi oleks tänaste noorte jaoks ligitõmbav, võtmaks eeskuju tema võitlusest iseseisva Eesti vabariigi eest, mitte aga ei mõjuks eemaletõukavalt.

«Suur riigimees, keda ajaloolased peavad üksmeelselt väga kõlbeliseks inimeseks, on täiesti teenimatult tiritud vastikute pahanduste võrku,» ütles IRLi Tallinna piirkonna juhatuse liige Mart Nutt. «Kokkuvõttes otsustab muidugi kohus, kes ja mida täpselt on teinud, kuid see, mis praeguseks avalikkuse ette tulnud, paneks Vilmsi end hauas ringi pöörama.»

IRLi Tallinna piirkonna juhatus taunib olukorda, kus üheksakümmend aastat tagasi surnud riigimehe nime on kasutatud korruptsioonikahtlaste tegude viigilehena.

«Kui sihtkapitali taga olev seltskond hoolib natukenegi iseseisvast Eesti riigist, siis on ainuvõimalik selle asutuse ümber nimetamine,» lausus Nutt. «Praeguseks teadaolev sahkerdamine on iga ausa Eesti kodaniku jaoks lihtsalt tülgastav. Küll aga on toimunu veelgi vastikum põhjusel, et skeemimeistrid on ilma igasuguse häbitundeta mässinud oma ettevõtmistesse Eesti ajaloo suurkuju.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles