Tallinn võib laenupiirangu kohtus vaidlustada

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ei välistanud võimalust, et Tallinn vaidlustab riigikohtus rahandusministeeriumi kehtestatud piirangu, mis ei luba omavalitsustel ilma ministeeriumi kooskõlastuseta laenu võtta.


«Me oleme sellest seadusemuudatusest mõnevõrra šokeeritud,» ütles Tallinna linnapea Edgar Savisaar, vastates ajakirjanike küsimustele selle kohta, mis saab Tallinna kavandatud suurlaenust.

«Suure tõenäosusega me vaidlustame laenuvõtmise korra muutmise riigikohtus. Praegu me kaalume erinevaid tegevusvariante ning enne kohtusse pöördumist tahame selles asjas ka teiste omavalitsustega nõu pidada,» lausus linnapea.

Alates 1. märtsist kehtib kohalikele omavalitsustele ja nendega seotud ettevõtetele laenude ning muude kohustuste võtmisel uus piirang. Nüüdsest on uute rahaliste kohustuste võtmine lubatud ainult rahandusministeeriumiga kooskõlastamise järel ning ainult välisabi kasutamise eesmärgil.

See tähendab, et omavalitsused ning nende allüksused võivad võtta laenu või muid kohustusi ainult Euroopa Liidu struktuurifondide projektide või muu välisabi projektide omafinantseeringu katteks. Piirang kehtib 2011. aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles