IRL: laenupiirang kaitseb Savisaart tema enda eest

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Peeter Langovits.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Tallinna volikogu fraktsiooni hinnangul on keskerakondlikul linnavalitsusel viimane aeg käituda vastutustundlikult − loobuda plaanitavast 600 miljoni kroonisest laenust ja teha teoks resoluutne kärpekava sarnaselt Eesti riigiga.

IRLi hinnangul on Keskerakonnal, kes võttis 2005. aastal vastutuse Tallinna valitsemise eest, viimane aeg mõista, et vastutus ja valitsemine ei tähendada vaid
headel aegadel raha jagamist paremale ja vasakule, vaid ka valmisolekut teha valusaid otsuseid keeruliste olude saabudes, vahendas erakonna Tallinna volikogu fraktsiooni pressiesindaja.

«Negatiivne lisaeelarve tulnuks linnavolikogule esitada piltlikult öeldes juba üleeile,» sõnas IRLi fraktsiooni liige ja volikogu revisjonikomisjoni esimees Nikolai Stelmach.

«Selle asemel, et tõmmata kiiresti ja otsustavalt linna kulutusi koomale, tegeleb volikogu oma homsel istungil hoopis Suur-Tallinna küsimusega. Selle asemel, et anda teada näiteks kõigi ametnike palkade kärpimisest, teatab linnavalitsus hoopis, et kaebab kohtusse Eesti riigi, kes takistab pealinnal laenukoormust suurendada,» rääkis ta.

IRLi fraktsiooni hinnangul on täiesti katteta linnavõimu väide, nagu läheksid soovitavad 600 miljonit krooni teedemajandusse.

«Näiteks maamaksu tõusu üritati põhjendada kanaliseerimise tempo kiirendamisega, kuid peagi tüdisid linnavalitsejad pimesikumängust,» tõdes Stelmach.

«Lõpuks öeldi välja, et ühelgi linnaeelarvesse laekuval kroonil pole küljes silti, milleks seda kulutada ning eks niisamuti lähe ka täiendava 600 miljoniga,» uskus ta.

IRLi fraktsiooni hinnangul on kahetsusväärne, kui Tallinna võimud ei mõtlegi oma isu taltsutada ega dieedile minna, vaid otsivad kõigest väest lisaraha, et see jooksvate kulutustena nahka panna.

«Võlgu võetavad 600 miljonit tähendavad iga tallinlase kohta ligi 1500 krooni, seega ühte tavapärast piiks-piiks-laenu,» ütles Stelmach.

«Kui Edgar Savisaar paneb SMS-laenu-orjusesse nii pealinna vanurid kui imikud, veel sündimata lastest rääkimata, siis mängib ta lõplikult maha oma šansid saada Nobeli majanduspreemia − nii, nagu ei saa temast enam kunagi Eesti Vabariigi peaministrit,» sõnas Stelmach.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles