Keskerakonna noortekogu sai mullu annetustena 2222 eurot

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna noortekogu korraldas mullu mitmeid üritusi, nende seas ka hinnatõusu vastase meeleavalduse Eesti Energia Tallinna klienditeeninduse juures.
Keskerakonna noortekogu korraldas mullu mitmeid üritusi, nende seas ka hinnatõusu vastase meeleavalduse Eesti Energia Tallinna klienditeeninduse juures. Foto: Toomas Huik / Postimees

Riigikogus opositsioonilise Keskerakonna noortekogu sai eelmisel aastal erakonna liikmetelt annetustena 2222 eurot, selgub ühingu majandusaasta aruandest.

Noortekogu tulud ulatusid eelmisel aastal 3714 euroni, millest 2222 eurot moodustasid eraisikute annetused ja 945 eurot Tallinna spordi- ja noorsooametist saadud toetus.

Keskerakonna noortekogu esimees Jaanus Riibe selgitas, et Tallinna spordi- ja noorsooamet jagab erinevatele noorteühendustele toetust igal aastal ning seda saavad taotleda ka poliitilised noorteühendused. Keskerakonna noortekoguga koos said tema sõnul mullu toetust ka Noored Sotsiaaldemokraadid, kellele eraldati 600 eurot.

Riibe märkis, et raha kasutamisele on seatud lepinguga piirangud ja nii saab seda kasutada vaid kantselei-, bürooruumide haldus- ja infotehnoloogia kuludeks. Tema kinnitusel on noortekogu esitanud ametile ka aruande koos kuludokumentide koopiaga.

Eraisikute annetustest rääkides ütles ta, et noortekogule on annetusi teinud mitmed Keskerakonna liikmed, kellest suurimad annetajad olid eelmisel aastal Lauri Laasi, Siiri Oviir, Toomas Väinaste, Olga Ivanova ja Priit Toobal. «Keskerakonna noortekogu on seisnud selle eest, et riiklik rahastamine poliitilistele noorteorganisatsioonidele taastataks,» lisas Riibe.

Peale annetuste ja toetuste sai noortekogu eelmisel aastal 519 eurot konsultatsiooniteenuse osutamise eest ja 28 eurot liikmete osalustasu.

Kulusid oli üle 5600 liikmega noortekogul 2078 eurot, sellest 1683 eurot läks sihtotstarbeliselt finantseeritud projektidele ning 287 eurot tegevuskuludeks.

Aruandest selgub ka, et eelmise aasta lõpu seisuga oli Keskerakonna noortekogul 570 euro eest käibevara ja 2177 euro eest lühiajalisi kohustusi, milleks olid võlad tarnijaile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles