Kohtusse pöördunud Savisaar võib autot edasi juhtida

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar istumas autorooli.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar istumas autorooli. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnapea Edgar Savisaar vaidlustas talle politsei poolt määratud kiiruseületamise karistuse kohtus. See tähendab, et ta võib edaspidigi autorooli istuda, kuni kohus teeb otsuse.

Politsei karistas Savisaart kiiruseületamise eest rahatrahviga 80 trahviühiku ehk 320 euro ulatuses ja lisakaristusena võeti temalt ära autojuhtimisõigus 2 kuuks. Savisaar vaidlustas otsuse.

Savisaare esindaja, vandeadvokaat Indrek Sirk kinnitas Postimehele, et kaebus esitati kohtusse eile.

«Väärteomenetluse seadustik näeb ette selle, et kui otsus on vaidlustatud, siis otsus ei jõustu ja niikaua kuni kohus teeb otsuse, mis jõustub, on isikul juhtimisõigus olemas,» rääkis Sirk.

Kui kaua võivad kohtuveskid jahvatada, sõltub Sirgi sõnul asjaoludest, kuid see võib ulatuda paarist kuust aastani, mis olevat väärteoasjade menetlemisel tavaline aeg.

«See sõltub väga palju vaidluse iseloomust,» kinnitas ta. «Sõltub kohtunikust, kui kiiresti kohtunik selle menetleb.»

Sirk ei avalda, mida Savisaar vaidlustab.

«Oleme võtnud sellise otsuse, et õigust mõistab kohus ja me leheveergudel ja teleekraanil ei hakka politseiga vaidlema,» lisas ta.

Edgar Savisaare tabas politseipatrull kiiruseületamiselt 6. juunil, kui ta juhitud auto kiiruseks mõõdeti Tallinn-Narva mnt 10,8. kilomeetril 84 +/-3 km/h. Kiirusepiirang on antud teelõigul seoses teetöödega 50km/h.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles