Altosaar: Tõnissoni instituut IRLi rahastamisega ei tegele

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aimar Altosaar.
Aimar Altosaar. Foto: Peeter Langovits

Jaan Tõnissoni Instituudi (JTI) tegevjuhi Aimar Altosaare sõnul pole temale teadaolevalt instituut tegelenud kunagi ühegi partei rahastamisega.


Keskerakonna peasekretär Priit Toobal väitis täna, et Isamaa ja Res Publica Liit on kasutanud JTId oma erakonna rahastamisel.

Endise Isamaaliidu ja IRLi peasekretäri Altosaare sõnul on instituudi peamine tegevus seotud õpetajate täienduskoolituse ja maailmahariduse projektidega, millel ei ole ega saagi olla seoseid erakondade ega nende rahastamisega.

«Samuti oleme oma 18 tegevusaasta jooksul osalenud paljudes rahvusvahelistes demokraatia arendamise ja korruptsiooniga võitlemise projektides. Korraldame uuringuid, konverentse, mõttekodasid ning oleme välja andnud hulga raamatuid,» ütles Altosaar Postimees.ee'le. 

Altosaare sõnul püüab instituut edasi kanda Eesti ühe silmapaistvaima riigimehe Jaan Tõnissoni vaimu, edendada konservatiivset ja rahvuslikku mõtteviisi ning tugevdada ühiskonnas riikliku iseseisvuse aadet.

«Läbi aegade on meie üritustes ja projektides osalenud kõigi erakondade esindajad ning me ei ole kuulnud seni kelleltki, et meie tegevus oleks olnud kallutatud mõne erakonna suunas,» märkis Altosaar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles