Mikser: Krugmani ja Ilvese debatt rahvusvaheliselt mõju ei avalda

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser leiab, et rahvusvahelisel areenil ei ole Eesti presidendi Toomas Hendrik Ilvese ja USA majandusteadlase Paul Krugmani vaheline vägikaikavedu mingit mõju avaldanud.

Pärast president Ilvese ägedaloomulist reaktsiooni Twitteris Paul Krugmani sõnavõtule Eesti teemal ilmus mitmetes rahvusvahelistes väljaannetes artikleid, mis väljendasid toetust Ilvesele ja kasinuspoliitikale kui ka neid, mis käima läinud debatti laiemalt käsitlesid, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Mikser arvab, et teema on küll erakordsekt apetiitne Eesti meediale, ent ta ei usu, et selle mõju ulatuks palju kaugemale.

«Ma ei arva, et Eesti ja Paul Krugmani vahel käiks mingisugune sõda, mida nüüd maailm jälgiks tähelepanelikult,» ütles Mikser. «Kui vaatame Euroopas kokkuhoiumeetmete ja kasvumeetmete vahelist debatti, siis sellele debatile avaldab kindlasti märkimisväärset mõju näiteks see, millises positsioonis on Angela Merkel Euroopas, millised tulemused on Prantsusmaa valimistel,  mida ütleb Itaalia peaminister.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles