Reporter.ee: linnade liit laenupiirangu pärast kohtusse veel ei lähe

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senini on Tartumaa silma torganud just oma aktiivsete ja hakkajate projektikirjutajatega, kes on aasta-aastalt esitanud KIKi järjest rohkem taotlusi ning saanud ka suurel hulgal rahastusotsuseid.
Senini on Tartumaa silma torganud just oma aktiivsete ja hakkajate projektikirjutajatega, kes on aasta-aastalt esitanud KIKi järjest rohkem taotlusi ning saanud ka suurel hulgal rahastusotsuseid. Foto: Peeter Langovits

Tallinn plaanib riigikohtus vaidlustada riigieelarve vastuvõtmisega seatud piirangud omavalitsuste laenamisele. Linnade liit esialgu veel kohtusse ei lähe ning ootab õiguskantsleri seisukohta.

Linnade liidu juhatuse järgmise nädala koosolekul tehakse pöördumine õiguskantsler Indrek Tederile, vahendas Reporter.ee videolõik.

Piirang lubab laenu võtta vaid Euroopa Liidu kaasrahastamisega investeeringuteks eelkõige vee- ja prügimajandusse, teatas uudistesaade.

«Me peame neid investeeringuid väga oluliseks, aga kohalikel omavalitsustel on vaja teha ka muid investeeringuid,» rääkis Eesti Linnade Liidu tegevjuht Jüri Võigemast. «Kui me täidame ära tähtajalised kohustused Euroopa Liidu ees veeprojektide osas, siis jääb tegemata kõik muu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles